Beauty za lice

 LAUCHMETRICS/SPOTLIGHT
njega kože

Istražili smo zašto je niacinamid sastojak koji je dobro uvrstiti u svoju skincare rutinu

Ako ste u potrazi za nježnim skincare proizvodom koji višestruko pomaže koži, možda je vrijeme da u svoju rutinu uvrstite serum koji u sastavu ima niacinamid.

Ako ste u potrazi za nježnim skincare proizvodom koji višestruko pomaže koži, možda je vrijeme da u svoju rutinu uvrstite serum koji u sastavu ima niacinamid.

Niacinamid ili nikotinamid sve češće je prisutan u kozmetičkim preparatima, i to s razlogom. Ako ste u potrazi za nježnim skincare proizvodom koji višestruko pomaže koži, možda je vrijeme da u svoju rutinu uvrstite serum koji u sastavu ima niacinamid. Riječ je o obliku vitamina B3 koji je topiv u vodi, što znači da se ne skladišti u tijelu već ga je potrebno unijeti putem hrane. Najbolji prehrambeni izvori su perad, riba i jaja, a ima ga i u zelenom povrću. U formule proizvoda za njegu kože i kozmetičkih proizvoda stavlja se kako bi ojačao zaštitnu barijeru vaše kože i pomogao njenoj ukupnoj teksturi, istodobno ciljajući tamne mrlje.

Naime, niacinamid je aktivni sastojak za njegu kože koji može 1) posvijetliti, 2) kontrolirati masnoću, 3) umiriti upalu i 4) ujednačiti ton vaše kože. Naravno, ako želite postići određeni rezultat, važno je koliku koncentraciju ovog sastojka koristite. U niskim koncentracijama (1-2%) vrlo je koristan za hidrataciju i jačanje zaštitne barijere kože, dok u višim postocima (iznad 4%) djeluje na postupalne pigmentacije, reducira lučenje sebuma i vizualno smanjuje veličinu pora. Zbog toga je idealan za kožu sklonu umjerenim aknama, masnu i istovremeno dehidriranu kožu, hiperpigmentiranu kožu i onu koja je sklona upalnim poremećajima poput psorijaze. Osim toga, također je dokazano da pomaže u jačanju prirodne proizvodnje kolagena, što znači da je jednako važan anti-age sastojak kao i hijaluronska kiselina, ceramidi i retinol.

image

U formule proizvoda za njegu kože i kozmetičkih proizvoda stavlja se kako bi ojačao zaštitnu barijeru vaše kože i pomogao njenoj ukupnoj teksturi, istodobno ciljajući tamne mrlje

PEXELS

Najbolje od svega je što ga može koristiti svatko, no naravno potrebno je odabrati koncentraciju u skladu s tipom kože. Ponekad se kod upotrebe mogu pojaviti iritacije, ali trebale bi se povući uz višekratnu primjenu. Osobe s vrlo osjetljivom kožom trebale bi ograničeno upotrebljavati proizvode s ovim sastojkom, jer bi kod njih blage iritacije mogle postati ozbiljne. Inače, idealno bi bilo koristiti ga sva puta dnevno, ujutro i navečer.

Sigurno barem jedna od vaših omiljenih hidratantnih krema, krema za područje oko očiju ili tonika već sadrži niacinamid – ali da biste u potpunosti iskoristili prednosti ovog sastojka, najbolje je potražiti serume s niacinamidom jer sadrže aktivnu tvar u najkoncentriranijem obliku. U nastavku vam donosimo nekoliko proizvoda koje bi mogli uvrstiti u svoju skincare rutinu.

image

La Roche-Posay Pure Niacinamide Serum (40.10 eura)/Kiehl‘s Ultra Pure High-Potency Serum 5.0% Niacinamide (36 eura)/The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% (7.49 eura)/Nacomi Niacinamide 15% (5.30 eura)/L‘Adria Brightening perfecting serum s 4% niacinamida (23.26 eura)

GLORIA EDIT

Linker
26. travanj 2024 17:24