AM ILI PM

Dermatologinja izazvala raspravu: Treba li dezodorans stavljati ujutro ili navečer?

Trebamo li dezodorans nanijeti ujutro, ili navečer kako bi najbolje djelovao? Možemo li ga koristiti svaki dan? Imamo odgovore.

Često se misli da je bolje koristiti dezodorans ujutro, prije početka dana. To nam je svima normalno. Međutim, neki dermatolozi ne dijele tu ideju i preporučuju da se dezodorans nanosi navečer. "Deozodorans nije potrebno nanositi svaki dan, a najbolje je koristiti ga prije spavanja", izjavila je dermatologinja Maral Skelsey za američki časopis Well & Good. I naravno, izazvala cijelu lavinu komentara.

Naime, naše žlijezde znojnice - one koje luče znoj - puno manje aktivne nego tijekom dana. Kao rezultat toga, znojenje se značajno smanjuje, a različiti aktivni sastojci antiperspirantnog dezodoransa mogu prodrijeti u kožu na učinkovitiji način, objašnjava dermatologinja, što znači da će dezodorans bolje djelovati kada ga nanesemo navečer, a ne ujutro.

image

Često se misli da je bolje koristiti dezodorans ujutro, prije početka dana.

PR MELVITA

No, što ako ne možemo odoljeti a da se ujutro ne otuširamo, što je prilično normalna stvar. U tom slučaju, savjetuje se, koristite dezodorans navečer, ali onaj koji ima vodootpornu formulu tako da ga jutarnje tuširanje ne uspije isprati sa kože.

Linker
22. travanj 2024 13:46