INSTAGRAM
SPRIJEČITE NEUGODNE MIRISE

Kako spriječiti znojenje - par efikasnih savjeta

U svako godišnje doba, a posebice ljeti, znojenje može biti velik problem pa čak i smetnja u svakodnevnom i društvenom životu. Kako vam se to ne bi dogodilo, donosimo nekoliko savjeta kako spriječiti i reducirati znojenje i dobro se osjećati u svojoj koži.

Izbjegavajte začinjenu hranu i kofein

Začinjena hrana i kofein dodatno stimuliraju i pojačavaju rad znojnih žlijezda što rezultira prekomjernim znojenjem. U kombinaciji s ljetnim vrućinama, stresom i neodgovarajućom odjećom – to može imati neželjene posljedice.

Antiperspirant nanesite poslijepodne

Za razliku od dezodoransa koji samo neutralizira neugodne mirise, antiperspirant spriječava znojenje, međutim nije svejedno u koje doba dana ćete ga nanijeti. Najbolje vrijeme za antiperspirant je – poslijepodne, kada tijelo luči znoj u manjim količinama.

Ne znojite se samo ispod pazuha

Čovjek u prosijeku ima između dva i četiri milijuna znojnih žlijezda koje pomažu u prirodnom hlađenju tijela. Ruke, stopala, lice, leđa, prsa pa čak i prepone imaju znojne žlijezde koje, ukoliko želite smanjiti količinu znojenja, također treba tretirati antiperspirantima.

Pravilan odabir odjeće

Ukoliko imate problema sa znojenjem, posebnu pažnju obratite na odabir materijala. Birajte prozračnu odjeću: pamučnu ili lanenu koja je najbolji odabir za ljetne mjesece. Sintetiku izbjegavajte pod svaku cijenu.

Linker
30. studeni 2022 04:55