(ne)poslušne kovrče

Beauty rituali voditeljice Dore: Ne voli tešku šminku, a najviše pažnje posvećuje svojoj kosi

Voditeljica ovogodišnje Dore Anja Cerar, čiji su zaštitni znak (ne)poslušne kovrče, opušta se gledajući i slušajući ptice, masaže voli više od života, a svijet doživljava i pamti kroz mirise.

TV urednica i voditeljica Anja Cerar (30) kaže da ju je nakon studija komparativne književnosti i povijesti umjetnosti privukla televizija zbog širine žanrova i mogućnosti koje pruža - pa je uz emisiju o kulturi "Art a la carte" na HRT-u dobila priliku ući u svijet estrade. Uz Maju Ciglenečki i Duška Ćurlića vodit će Doru, hrvatski izbor za Pjesmu Eurovizije, a za tu prigodu planira iznenaditi izgledom. Anja, naime, nije ljubiteljica žestokog make-upa i to joj najteže pada kad izlazi pred kamere, a u svojim beauty ritualima najviše pažnje posvećuje njezi kose koja je prirodno kovrčava i zahtjeva poseban tretman. Isto tako, kaže, pažljivo bira kvalitetne proizvode za njegu i hidrataciju kože.

VEČER JE PAMETNIJA OD JUTRA

Koža lica mi je dosta suha pa za njegu koristim Skintegra Hydra B, serumsku emulziju koja intenzivno vlaži i jača hidrolipidnu barijeru. Jutarnja rutina se sastoji samo od "buđenja" hladnom vodom i nanošenja kreme, neodgovorno rijetko SPF-a, a navečer sam puno temeljitija i predanija. Prvo dobro očistim lice Skintegrinim proizvodom Atomic, koji je minimalistički precleanse proizvod, zatim nanosim gel za čišćenje Amphibian pa tonik Nectar za intenzivnu hidrataciju. Ponekad koristim noćni serum za eksfolijaciju Clarion, njegujuću kremu Lunar i koju kap ulja Kiehl‘s Midnight Recovery Concentrate. Zasad mi je to dovoljno pa nisam odlazila ni na kakve tretmane za lice.

NAJVAŽNIJE JE OPUSTITI SE

Tijelo njegujem uz uspone i padove. Katkad se prepuštam užicima u wellnessu, a masaže volim više od života pa si ih priuštim kad god stignem. Ujutro, dok kuham kavu i radim doručak, opuštam se gledajući i slušajući ptice, a nakon napornog radnog dana - muzikom, filmovima, šetnjom, druženjem, dugim razgovorima sa svojim psom. Od sportova najviše volim badminton, a ljeti plivanje. Što se tiče prehrane, jako sam proždrljiva pa ne pazim pretjerano na unos kalorija, ali jelovnik mi je uglavnom izbalansiran. Za njegu kože tijela favorit mi je L‘Occitaneovo bademovo mlijeko.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

TRETMAN ZA KOVRČE

Smatram da je jako važno osvijestiti vlastiti tip kose i pustiti je da živi kako želi. Danas žalim što u vrijeme kad sam bila tinejdžerica nije postojala curly girl metoda, jer sam je tretirala kao ravnu kosu - fenirala sam je, raščešljavala, što je bilo posve pogrešno. Danas je minimalno gnjavim, volim da se osuši prirodno, a kada koristim fen, obavezno stavljam onaj nastavak za kovrče. Češljam je samo pod tušem, nakon nanošenja regeneratora, i koristim specijalni češalj Tangle Teezer. Povremeno stavim masku ili kokosovo ulje. Njegujem je Lushovom kremom za kovrče Curl Power, a lijepo mi miriši Kiehl‘s koncentrat s arganom i Babassu uljem. Kosu ne bojim, a više ne izvodim nikakve eksperimente s frizurama - jer imala sam razne neuspjele epizode, poput nesretnog undercuta.

OČI I USNE U FOKUSU

Za mene je crveni ruž klasik, a najbolji crveni ruž koji sam ikad imala je onaj Rihanninog brenda Fenty Beauty pod nazivom Stunna Lip Paint. Nijansa Uncensored je savršena, ali volim i nude nijanse, jarke boje pa cijeli spektar ružičastih... Nisam tip od rumenila, ali zato volim šminkati oči, i to ponajviše tuševima svih boja. U slobodno vrijeme rijetko nanosim puder i tada preferiram lagane teksture, a jedina konstanta mi je maskara - Rare Beauty Perfect Strokes. Na snimanjima sam od vizažistica naučila svakakve make-up trikove, shvatila koje mi nijanse ruževa pristaju - pa ih potom kupujem, a koristim jednom godišnje.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

ROMANSA S PARFEMOM

Volim parfeme i najčešće ih kupujem sama. Ljubav prema parfemima je skupa i sumanuta, ali jednom se živi. Uživam u širini izbora, formirala sam malu kolekciju i mijenjam ih prema raspoloženju. Trenutačno proživljavam intenzivnu romansu s Matiere Premiere Parisian Musc, a od dugovječnijih odnosa tu su i Byredo Oud Immortel i Slow Dance, Le Labo Neroli i njihov klasik Santal 33. Većinu svijeta doživljavam i pamtim kroz mirise, zapravo sam njima opsjednuta. More, smokva, sandalovina, borovi, mimoze - to su mirisi koje najviše tražim i kojima se vraćam.

TOČKICA NASRED NOKTA

Nokte uređujem minimalno, doslovce na vrtićkoj razini. Ne odlazim na manikure i pedikure, time se bavim sama u kućnoj radinosti. No, s druge strane, imam tisuću nijansi lakova koje koristim sporadično. Najčešće stavim samo točkicu nasred nokta.

Linker
24. travanj 2024 12:30