LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
ANTI-AGE

5 neočekivanih razloga zbog kojih ćete jednog dana dobiti bore

Broj 3 bi vas zaista mogao iznenaditi!

Broj 3 bi vas zaista mogao iznenaditi!

Pitate se kako vaša prijateljica koja cijeli život koristi kreme, odjednom ima bore? Ili, nedavno ste tek proslavili 30. rođendan, a već dobivate prve sitne linije oko očiju? E, pa, odgovore na ta pitanja ćete pronaći ovdje! Donosimo vam 7 iznenađujućih, neočekivanih, ako ne i čudnih, razloga zbog kojih nam bore dolaze.

1. Neaktivnost

Ne raditi ništa nije dobro za kožu. Jedna studija objavljena u American Medical Society for Sports Medicine pokazuje da su kod onih koji se redovito bave sportom znakovi starenja kože (kao što su gubitak elastičnosti i suhoća kože) puno manji nego kod onih koji se sportom ne bave. Zbog čega? Njihova je koža mekša i zdravija, pa kasnije pokazuje prve znakove starenja.

image

Sve grimase koje stalno ponavljamo, kao što je smijanje, žmirenje, ili mrštenje, sve to uzrokuje bore

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

2. Previše ekrana

Provoditi previše vremena u sjedećem položaju ispred kompjutora, to potiče preuranjenu pojavu bora na licu. Razlog? Svjetlo koje se emitira s ekrana, koje loše utječe na zdravlje kože.

Također, kada radimo pred kompjutorom, imamo tendenciju lagano stiskati oči, pogotovo ako smo umorni, a to potiče pojavu bora između obrva, kao i bore u vanjskim kutevima očiju. Osim toga, buljenje u telefon izaziva bore na području vrata, zbog konstantnog saginjanja glave. Ah, ta tehnologija, uništit će nas…

3. Previše čišćenja

Da, zvuči doista čudno, ali ako čistimo kožu prečesto, s kože uklanjamo prirodni sebum, koji nije ovdje samo da bi nam išao na živce, već i da bi nahranio i hidratizirao kožu. Na svoj način, sebum je naš ’tjelohranitelj’ koji kožu štiti od vanjskih utjecaja, zagađenja i UV-zraka. Zbog toga, čak i ako inače često čistimo kožu, pazite da to bude s preparatima koji nisu preagresivni, i ne sadrže sapun. Jer, sapun može lišiti kožu sebuma u potpunosti, a to znači da ona postaje suha, ispucana, i bez ‘zaštitnog omotača’.

image

Previše čišćenja također uzrokuje bore, jer isušuje lice

MIRIAM ALONSO PEXELS

Osim toga, kada čistite kožu, nemojte to raditi s vrućom vodom, jer ona također jako isušuje kožu. A ako niste znali, koža koja je konstantno dehidrirana, radnije pokazuje znakove starenja.

4. Nenošenje sunčanih naočala

Da, i to uzrokuje preuranjenu pojavu bora. Bilo da sunce sija kao ludo, ili je "zubato", uvijek treba nositi sunčane naočale. Jer, ako ih ne nosite, zasigurno ćete "žmiriti", a to uzrokuje bore.

image

Ako ne nosite sunčane naočalem, zasigurno ćete ‘žmiriti‘, a to uzrokuje bore. Osim toga, UV-filteri, kojima je opremljena većina sunčanih naočala, štite područje oko očiju od štetnih zraka.

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Osim toga, UV-filteri, kojima je opremljena većina sunčanih naočala, štite područje oko očiju od štetnih zraka.

5. Grimase

Ako ste uvijek ona koja zabavlja društvo, prepričava smiješne anegdote, priča viceve, i imitira komične slavne ličnosti, to je sjajno. Ali, treba znati da grimase koje pritom radite, također utječu na pojavu bora na vašem licu. Generalno, sve grimase koje stalno ponavljamo, kao što je smijanje, žmirenje, ili mrštenje, sve to uzrokuje bore. Tu spada i pijenje na slamku (to je isto grimasa), kao i pušenje.

Linker
27. travanj 2024 10:42