BEAUTY RECENZIJA

20 godina televizijske šminke i nepromišljenost ostavili su tragove: Naša Ana pronašla je rješenje za mrlje na licu

Obožavam testirati nove beauty proizvode, pogotovo ako su namijenjeni problemu s kojim se borim. Naime, već gotovo dvije godine se pokušavam riješiti hiperpigmentacije na čelu koja se uporno pojavljuje unatoč svim mojim naporima. Zato sam s oduševljenjem prihvatila izazov i testirala novi proizvod na tržištu.

Svoje dvadesete provela sam gotovo cijelo ljeto svaki vikend pržeći se na suncu, a riječi poput mrlje od sunca ili pigementacijske mrlje tada su se činile kao daleka budućnost. Uz to, imam zaista zahvalnu kožu lica. Akne nisam imala ni u pubertetskoj fazi, tu i tamo bi mi se pojavio pokoji prištić uoči ciklusa pa o njezi nisam previše brinula. Naravno, potpuno krivo jer nisam se ni okrenula, već sam duboko zagazila u 30-e, a koža je odjednom postala dehidrirana, prištići nešto češći - što od stresa, što hormona - a pojavile su se i pigmentacijske mrlje.

Sve je krenulo po zlu u jedan dan - što se vidljivosti mrlje tiče. Moj bivši dečko i ja otišli smo na romantični vikend u Split. Kako sam kasno poslijepodne imala nekog posla, na plažu smo kratko otišli u najgorem periodu - od 11 do 13 sati, a ja pritom nisam nanijela zaštitni faktor. Sigurno nije samo ta nepromišljenost kriva, ali bila je prekretnica. Kada sam se navečer pogledala u ogledalo prvo što sam primijetila je sitna mrljica na čelu i iznad usana. Kako se ta sitna mrljica širila, tako se povećavala i moja muka.

Ta nepromišljenost koštala me godinu i pol muke. Isprobala sam gotovo sve kreme i serume, ali nisam bila zadovoljna rezultatima. Malo bi se povukle pa bi se opet vratile. Zato sam pomalo skeptično uzela Nivea Cellular LUMINOUS 360 u ruke, ali odlučila sam dati još jednu šansu.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Religiozno sam se pridržavala pravila, koristila sam ga u jutarnjoj i večernjoj njezi. Privukla me činjenica da je ovoga puta serum lansiran s pojačanom formulom, ali i da sadrži dvostruku količinu hijaluronske kiseline. Serum mi je jednako dobro funkcionirao i u jutarnjoj njezi ispod make-upa, ali i navečer kada sam koristila malo više proizvoda za njegu. S obzirom na to da mi je koža jako osjetljiva i dehidrirana, odlično je reagirala na veću količinu hijaluronske kiseline pa mi je koža izgledala njegovano i zdravo. Također, ponekad mi se zna pojaviti i blago crvenilo na obrazima, u čemu mi je novi Nivein serum također pomogao.

image

Desno je fotografija prije korištenja seruma - hiperpigmentacijska mrlja na čelu se nakon dva tjedna korištenja smanjila.

PRIVATNI ALBUM

Tekstura je lagana, brzo se upija, miris je blag i meni je jako odgovarao. Ponekad sam ga znala ponijeti i na posao, pa kako ne nanosim puder, čim bih osjetila zatezanje lica i nedostatak vlage lagano bih ga utrljala u lice i stavila preko zaštitni faktor. Od onog "kobnog dana" na splitskom Žnjanu više se ne izlažem suncu od 11 do 16 sati, pa makar u to vrijeme bila i sama na plaži, što naročito volim. Za to čekam rujan i listopad. No, nisu to moje jedine muke. Trag na mom licu ostavio je i televizijski posao.

image
TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX
image

Tomislav Kristo/CROPIX

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Gotovo 20 godina svakodnevno sam bila pod teškom televizijskom šminkom pa mi je dubinska hidratacija nužna i rekla bih ključna kako mi koža ne bi bila naborana i dehidrana. S godinama mi je i tonus kože počeo padati. Tu naravno u mom interesu rade i masaže lica na koje povremeno odem, ali i Nivein serum koji je učinkovit upravo na više razina pa osim uklanjanja pigmentacijskih mrlja i hidratacije, popravlja i tonus lica.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

Još me više razveselila vijest da sprječava ponovno pojavljivanje mrljica. Naravno, da bih to provjerila morat ću pričekati još nekoliko mjeseci, ali za sada sam pronašla tri glavna razloga zbog kojih će Nivea Cellular LUMINOUS360 ostati dio moje rutine:

  • Tekstura seruma je lagana, nije previše masna i ne začepljuje moje pore, pa ne uzrokuje prištiće ni akne što mi je vrlo bitno.
  • Bez obzira na to jesam li potamnila ili sam svjetlije puti jednako je učinkovit jer djeluje na svim nijansama tena.
  • Sadrži hijaluronsku kiselinu pa zamjenjuje serum za hidrataciju. Dovoljno mi je bilo ujutro se umiti s čistačem, nanijeti serum, dnevnu kremu i zaštitni faktor, što mi je uštedilo i novce, a u današnje vrijeme složit će te se, ta činjenica nije nimalo zanemariva.
image
TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Nivea Cellular LUMIONUS360 možete pronaći na njihovom službenom web shopu i svim drugim prodavaonicama, a cijena proizvoda koji dolazi u bočici od 30ml, što će vam zaista dugo potrajati, je 27,95 eura.

Iz iste linije za masnu i mješovitu kožu tu je NIVEA Cellular Luminous serum protiv mrlja od akni koji će se pobrinuti da vaša koža bude ujednačenija, glađa i blistavija. Formula ovog laganog gelastog seruma sadrži LUMINOUS630® koji će smanjiti i posvijetliti mrlje od akni, salicilnu kiselinu koja nježno ujednačava nesavršenosti, hijaluronsku kiselinu koja vlaži kožu te ekstrakt zelenog čaja koji pomaže u kontroli sebuma. Nakon što sam se ja oduševila svojim serumom, kolegici koja trenutačno ima problema s aknama preporučila sam serum protiv mrlja od akni jer i one mogu ostaviti izražene pigmentacije kojih se teško riješiti.

image

Tomislav Krišto/CROPIX

TOMISLAV KRISTO CROPIX

U Nivei nisu zaboravili ni žene zrelije dobi koje se bore sa staračkim pjegama. Mami ću tako sigurno preporučit NIVEA Cellular Luminous Anti-Age Serum, posebno razvijen za potrebe zrele kože. Kombinira LUMINOUS630® za smanjenje mrlja te NIVEA učinak protiv starenja popunit će duboke bore unutar 7 dana.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x NIVEA

Linker
23. travanj 2024 21:34