hit frizure

Znamo kako stilizirati kosu u 2024. godini, ovo su trendovi koji će vladati

Promjena frizure nerijetko se nalazi na listi novogodišnjih odluka, no vječito je pitanje koji look isprobati. Bez brige, kako bismo vam olakšali ulazak u novu godinu, istražili smo s kojim stilovima ne možete pogriješiti. A u modu se vraćaju i neki zaboravljeni modni dodaci.

Početak godine nerijetko je odlično vrijeme za donošenje velikih odluka koje će nas pripremiti za nadolazeću godinu, a jedna od njih često podrazumijeva promjenu frizure. Međutim, ako želite isprobati neki novi look kako bi ste izgledali svježe u novoj godini, nisu vam potrebni drastični rezovi. Dovoljno je poigrati s novim stilovima ili uložiti u pokoji modni dodatak za kosu. Dapače, brojni poznati hair stilisti i frizeri ističu da će 2024. godinu obilježiti jednostavni trendovi u kojima će naglasak biti na njegovanoj i prirodnoj kosi. U prvi plan će tako pasti rajfovi i prirodne nijanse kose, ali i mnogi drugi stilovi koje možete pogledati u nastavku.

1. Modni dodaci

Ono što su bile špange za kosu u ovoj godini, u 2024. će to biti rajfovi i trake za kosu. Tijekom zadnjih par mjeseci vidjeli smo svakakve varijacije ovog trenda poput puffy rajfa inspiriranog stilovima 60-ih godina i traka za kosu od tkanine koje nas vraćaju na početak 21. stoljeća. Osim njih, na njujorškim modnim pistama pojavila se rastezljiva comb traka, koju je u svojoj kolekciji za ljeto i zimu iskoristio dizajner Helmut Lang.

image

Na njujorškim modnim pistama pojavila se rastezljiva comb traka

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Rastezljiva comb traka doživjet će veliki povratak 2024. godine

UMBERTO FRATINI/LAUCHMETRICS

2. Wet look

Efekt "mokre kose" popularizirale su prije par godina influeneserica Kim Kardashian te manekenke Gigi Hadid i Bella Hadid, a ove su ga godine dizajneri poput Helmuta Langa i Prabala Gurunga iskoristili na pistama i tako najavili kao trend za iduću godinu. Ako želite postići ovaj glamurozan look, koristite ulje za kosu ili kombinaciju gela i kreme za kosu te nanesite proizvod cijelom dužinom.

image

Wet look pristaje i dugoj i kratkoj kosi

FILIPPO FORTIS/LAUNCHMETRICS
image

Kosa za 2024

FILIPPO FORTIS/LAUNCHMETRICS

3. Šiške na stranu

Šiške su uvijek osjetljiva tema, često ih odlučimo odrezati impulzivno pa na kraju završimo s nekom vrstom "traume". No, ako se pravilno izvedu prateći crte lica, mogu biti odličan izbor. Tijekom godina izmjenjivali su se razni stilovi, a iduće godine nas očekuje trend s početka tisućljeća - šiške na stranu. Kao što su svojim frizurama najavile poznate trendseterice Taylor Swift i Dua Lipa, 2024. će obilježiti opuštene šiške koje prirodno padaju, pa tako predstavljaju moderniji oblik prijašnjeg trenda.

4. Pletenice

Za dane kada ne znamo što napraviti s kosom, brzinska frizura s pletenicama predstavlja pravi trik. Ne čudi što je uvijek u trendu jer funkcionira u casual kombinacijama kao i u onim profinjenijim. Zbog toga će se i iduće godina pletenice naći na popisu popularnih frizura, a posebno će se istaknuti stilovi u kojima su vezane u punđu.

5. Kratki kovrčavi bob

Da, kovrče su i dalje u modi. Društvene mreže već nekoliko godina vrve trikovima za savršene kovrče, a trend će se nastaviti i iduće godine. Ako govorimo o stilu frizure, "in" će biti kratka kovrčava kosa s velikim volumenom koja predstavlja moderniju verziju mikrofonke.

6. Boja meda

Dok je platinasto plava nijansa bila popularna u 2023. godini, u 2024. će njezino mjesto zauzeti topli tonovi meda. Trend su ove godine isfurale sestre Kim i Khloe Kardashian, a riječ je o pramenovima boje meda koji se ponovno vraćaju u frizerske salone.

7. Lagano uvijena kosa

Za razliku od velikih uvojaka i drugih stilova koji su oduzimali puno vremena, napokon ćemo ući u eru jednostavnijeg i opuštenijeg izgleda. Naime, kao što su na njujorškom tjednu mode najavili dizajneri Prabal Gurung i Staud, u trendu će biti stilovi koji neće zahtijevati puno truda. Iduće godine bit će dovoljno lagano uviti kosu kako bi izgledala što prirodnije.

image

Iduće godine bit će dovoljno lagano uviti kosu

SPOTLIGHT

8. Ravni rez

Mnoge su zvijezde, među kojima je i Megan Fox, odustale od svoje duge kose i okrenule se frizuri ravnog reza i srednje dužine. Stilisti ističu da će upravo ovakav trend zavladati iduće godine jer naglašava zdrav izgled kose. Osim toga, ovako ošišanu kosu lako je oblikovati pa je idealna za fen frizuru s kovrčama, koju ćemo češće vidjeti uz uobičajene "kovrče s plaže".

image

Okrenut ćemo se frizurama ravnog reza i srednje dužine

SPOTLIGHT
Linker
04. travanj 2024 08:16