Bottega Veneta

 LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
luksuzni noviteti

Talijanska modna kuća Bottega Veneta potvrdila ono o čemu se neko vrijeme nagađalo

Iz Keringa, francuske grupacije unutar koje se nalaze brendovi Bottega Veneta, Gucci, Saint Laurent, Balenciaga i Alexander McQueen, objavili su kako rade na novoj liniji parfema.

Iz Keringa, francuske grupacije unutar koje se nalaze brendovi Bottega Veneta, Gucci, Saint Laurent, Balenciaga i Alexander McQueen, objavili su kako rade na novoj liniji parfema.

Talijanska kuća Bottega Veneta, inače poznata po svojim luksuznim modnim komadima, među kojima su torbice, odjeća, cipele, modni dodaci i nakit, planira lansirati svoje prve parfeme. Naime, kako piše Business of Fashion, Kering, odnosno francuska grupacija unutar koje se nalaze brendovi Bottega Veneta, Gucci, Saint Laurent, Balenciaga i Alexander McQueen, objavila je vijest o lansiranju novih mirisa.

image

Bottega Veneta kolekcija za proljeće i ljeto 2024.

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Parfeme će razviti u sklopu Kering Beautéa, novog odjela ljepote koji je osnovan u veljači 2023. godine, a na čelu mu je Raffaella Cornaggia, dugogodišnja izvršna direktorica američkog kozmetičkog konglomerata Estée Lauder. Zamjenik izvršnog direktora Keringa, Jean-Marc Duplaix, rekao je da u niche parfumeriji Creed, koju je Kering kupio u listopadu 2023. godine, već razvijaju ideje i traže idealne za liniju mirisa Bottega Veneta. Iako je u prošlosti ova modna kuća imala parfeme u ponudi, oni su dosad uvijek bili razvijeni i licencirani u suradnji s drugim stručnjacima za kreiranje parfemskih kompozicija poput Michela Almairaca i Mylène Alran. Brend je tako krajem 2022. godine tiho izbrisao svoju stranicu na kojoj su ovi mirisi bili dostupni za kupovinu.

image

Trenutno su nepoznate informacije o samim mirisima, cijeni i pakiranju, no očekuje se da će novi proizvodi biti dostupni na tržištu do kraja 2024. godine

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

"Pokretanje Kering Beauté odjela i akvizicija Creeda, slavnog proizvođača vrhunskih mirisa, omogućit će nam da ostvarimo svoj udio u stalno rastućem tržištu ljepote. U tržišnom okruženju koje je na početku 2024. neizvjesno, stalnim ćemo ulaganjem u naše kuće doći do rezultata u kratkom roku", rekao je predsjednik i glavni izvršni direktor Keringa i suprug glumice Salme Hayek, François-Henri Pinault, u priopćenju za javnost. Očekuje se kako će novi proizvodi biti dostupni na tržištu do kraja 2024. godine.

Linker
28. travanj 2024 00:10