Danielle Frankel

Svoj brend vjenčanica pokrenula je sa samo 27 godina, a njezin dizajn nosila je čak i Beyoncé

Njujorška dizajnerica stekla je ogromnu popularnost luksuznim, modernim alternativnim dizajnom vjenčanica otkako je pokrenula svoj brend 2017. godine. Sve do danas, profilirala se u cijenjeno ime na bridal modnoj sceni, a vjenčanice s njezinim potpisom nosile su brojne poznate dame poput glumica Zoë Kravitz i Alexandre Daddario.

Njujorška dizajnerica stekla je ogromnu popularnost luksuznim, modernim alternativnim dizajnom vjenčanica otkako je pokrenula svoj brend 2017. godine. Sve do danas, profilirala se u cijenjeno ime na bridal modnoj sceni, a vjenčanice s njezinim potpisom nosile su brojne poznate dame poput glumica Zoë Kravitz i Alexandre Daddario.

Danielle Frankel, osnivačica i vlasnica istoimenog brenda koji je najpoznatiji po dizajniranju (ne)tradicionalnih vjenčanica koje ostavljaju bez daha, studirala je na Parsons School of Design u New Yorku prije nego što je dobila priliku surađivati s velikim imenima svjetske mode poput Vere Wang. Svoju modnu kuću odlučila je osnovati 2017. godine, i to sasvim slučajno. Naime, nakon što je napustila Wang, prvenstveno je izrađivala haljine po narudžbi za svoju obitelj i prijatelje. Kako je potražnja za njezinim dizajnom sve više rasla, odlučila se odvažiti na promjenu i pokrenuti vlastiti brend nastojeći stvoriti novu perspektivu izrade vjenčanica.

image

U dizajnerske vjenčanice s potpisom njujorške dizajnerice zaljubljuje se sve više mladenki

DANIELLE FRANKEL

Njezina debitantska kolekcija odmah je dobila opis "edgy" stila, i to ne zbog njezinih skromnih dizajna, već zbog toga što nije slijedila dotadašnje bridal tokove na koje smo bili navikli. Umjesto klasičnih modela koje su se dotad mogle vidjeti u kolekcijama vjenčanica, njezina je sadržavala moderne kratke hlače, prozirnu tkaninu i siluete A kroja s efektnim volanima, ukrasima te upečatljivim plaštevima. Jednom je prilikom Frankel priznala kako je ostala iznenađena početnim reakcijama ljudi koji su, kako kaže, očigledno bili željni drugačijih modela vjenčanica.

image
DANIELLE FRANKEL
image
DANIELLE FRANKEL
image
DANIELLE FRANKEL

Naime, njezine su chic kolekcije već od prve kolekcije obilježene minimalizmom i vintage estetikom, pritom lišene suvišnih uzoraka, pretjerane čipke i klasičnih princeza ili sirena krojeva haljina. Od tada je stekla reputaciju cijenjene dizajnerice čije kreacije nose čak i poznata svjetska imena. Jedna od njih bila je i glumica Zoë Kravitz koja je na probnoj večeri prije vjenčanja 2019. godine među prvima nosila kreaciju Daniellinog brenda. Radilo se o netipičnoj prozirnoj vjenčanici prekrivenoj biserima ispod kojih je glumica nosila satenski top i biciklističke hlačice napravljene od istog materijala.

image

Zoë Kravitz među prvima je nosila njezinu netipičnu vjenčanicu na probnoj večeri prije vjenčanja s Karlom Glusmanom 2019. godine

DFY+LSN/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

Stvaranje brenda u industriji vrijednoj više od 55 milijardi eura nije malo postignuće za nekoga tko je započeo posao u dobi od samo 27 godina. No, s obzirom na to da je razvila svoje vještine u dizajnerskom timu Vere Wang, Frankel je vidjela priliku da učini nešto drugačije. U to se vrijeme činilo da u svijetu uistinu postoji nedostatak uzbudljivih, novih talenata u kategoriji dizajna vjenčanica koja se sporo mijenjala, ako ne i potpuno stagnirala. Nije dugo trebalo da ova talentirana i odvažna dizajnerica postane jedna od najtraženijih u New Yorku, ali i šire.

image
DANIELLE FRANKEL
image
DANIELLE FRANKEL

Osim Zoë, njezine su vjenčanice na svoj poseban dan također nosile i brojne druge poznate dame poput američke glumice Alexandre Daddario koja je za Frankel imala samo riječi hvale. "Moje prvo mišljenje o vjenčanici bio je "wow, nešto predivno". Nikada nisam vidjela ovakve dizajnerske vjenčanice u koje sam se odmah zaljubila. Danielle Frankel pratila sam već ranije na Instagramu, a nakon što su mi poslali poruku, malo smo se dopisivali i otišla sam u njihov studio. Osjećala sam se predivno u svim njihovima haljinama koje sam isprobala. Na kraju sam odabrala ovu vjenčanicu jer sam se u njoj osjećala kao da pripadam u New Orleans i bila je savršen izbor za vrućine u Louisiani", rekla je glumica nakon vjenčanja za magazin Vogue.

I definitivno bismo se mogli složiti s njom jer Frankel mladenkama nudi nešto drugačije, a kritičari to opisuju zanimljivim spojem stilova Audrey Hepburn i Chloë Sevigny, uz obilježja visoke mode i umijeće couturea, što je ujedno i ono što je izdvaja od ostalih. Tkanine, tehnike i sama estetika Danielle Frankel jednostavne su, ali svejedno i dalje zamršene u konstrukciji i završnim obradama. U srži svakog komada nalaze se određeni elementi hirovitosti i ranjivosti koji savršeno sažimaju priču mlade i mladoženje, kao i ono što je tek pred njima. To koliko je zapravo cijenjena u široj modnoj industriji i među svojim kolegama, dokazuje i činjenica kako su Frankel magazin Vogue i Vijeće modnih dizajnera Amerike (CFDA) 2019. godine izabrali za prvu dizajnericu vjenčanica koja je sudjelovala u njihovom godišnjem Fashion Fundu.

Osim vjenčanica po mjeri, dizajnerica je nedavno imala prilike surađivati i s Beyoncé koja je njezinu kreaciju nosila na nastupu u Los Angelesu na svojoj svjetskoj turneji "Renaissance". Uz spektakularne lookove mnogih poznatih modnih kuća poput Muglera, Alexandera McQueena, Balmaina i, dakako, našeg Zigmana o čijoj smo suradnji već pisali, 42-godišnja pop zvijezda tako je na pozornici nosila i kostim s potpisom Danielle Frankel.

Ono po čemu se ova dizajnerica također ističe jesu veći konfekciji brojevima kojima se, kako kaže, nastoji prilagoditi apsolutno svakoj budućnoj mladenki. Cijene vjenčanica u pravilu se kreću od 600 pa sve do 5500 eura, čime se brend ubraja u kategoriju luksuznih bridal brendova, a osim vjenčanica, u ponudi je moguće pronaći i druge komade za svečane prigode poput večernjih haljina, rukavica te nakita.

image
DANIELLE FRANKEL

Nedavno se također se udružila s poznatim brendom cipela Manolom Blahnikom kako bi kreirala jedinstvenu obuću za mladenke, a iste su dostupne za kupnju na njezinoj web stranici. Neke modele vjenčanica s potpisom Danielle Frankel moguće je kupiti i na stranicama Net-a-portera, a mi smo svoje favorite maxi i mini dužine izdvojili u nastavku.

image

Danielle Frankel satenska vjenčanica model Scarlet (9,198 eura)/Danielle Frankel vjenčanica od tila Guinevere model (9,198 eura)/Danielle Frankel vjenčanica s otvorenim leđima Harper model (4,594 eura)

NET-A-PORTER
image

Danielle Frankel kratka vjenčanica s motivom cvijeta model Lottie (3,213 eura)/Danielle Frankel kratka vjenčanica od tila s čipkom obrubljenom na ramenima model Lucy (3,673 eura)/Danielle Frankel kratka vjenčanica od tila i čipke model Wendell (3,673 eura)

NET-A-PORTER
Linker
27. travanj 2024 00:12