PRIVATNA ARHIVA
Slow fashion

Razgovarali smo s manekenkom koja nas je oduševila s dva pletena komada, iza njih se krije obiteljska priča

Nakon pletene haljine koja je bila prvi komad njezinog brenda nine studio, Ivana Vukušić je početkom 2024. "izbacila" i drugi hit komad, pleteni prsluk s ovratnikom koji će, ne sumnjamo, biti jedan od must have komada u sezoni koja je pred nama.

Nakon pletene haljine koja je bila prvi komad njezinog brenda nine studio, Ivana Vukušić je početkom 2024. "izbacila" i drugi hit komad, pleteni prsluk s ovratnikom koji će, ne sumnjamo, biti jedan od must have komada u sezoni koja je pred nama.

Manekenka Ivana Vukušić nedavno je pokrenula vlastiti modni brend nine studio iza kojeg stoji vrlo zanimljiva priča. U tu avanturu upustila se zajedno sa svojom bakom od koje je naslijedila ljubav prema pletivu i šivanju. Nakon pletene haljine koja je bila prvi komad njezinog brenda, Ivana je početkom 2024. "izbacila" i drugi hit komad, pleteni prsluk s ovratnikom koji će, ne sumnjamo, biti jedan od must have komada u sezoni koja je pred nama. Tim povodom, Ivana nam je otkrila kako je zapravo došlo do osnivanja njezinog brenda. Kako kaže, oduvijek je bila okružena pletenjem i heklanjem, pa nije ni čudo što je i sama krenula tim putem.

"Oko mene je cijeli život šivanje, pletenje, heklanje... Sjećam se iz djetinjstva da smo još po stolovima imali tabletiće koje je baka radila, teta je šivala odjeću, a mama izrađivala goblene. Odmalena nosim stvari koje su napravile za mene i ti komadi su mi posebno dragi. Sve je počelo od haljine, koja je prvi komad brenda. Baki sam predstavila dizajn, a ona ju je stvorila tehnikom heklanja", rekla nam je Ivana čiji se brend domaćoj modnoj sceni predstavio sredinom 2023. godine upravo pletenom haljinom.

"Ideja za haljinu nastala je godinu prije samog osnivanja brenda. Zapravo sam željela pletenu haljinu koju ću moći nositi ljeti po danu, ali i u večernjim izlascima. Generalno najdraži komad za proljeće i ljeto su mi haljine, jednostavno su i neopterećeno rješenje, a opet izgledam posloženo i spremno."

Novi komad nine studio brenda je pleteni prsluk koji zasad dolazi u dvije boje - tamnoplavoj i zelenoj, a izrađen je ručnim pletenjem od 100 posto merino vune. Ono po čemu je ovaj trendi komad toliko poseban jest činjenica da ga možemo nositi u gotovo svim modnim kombinacijama, a izgleda sjajno za koju se god prigodu odlučili.

image
PRIVATNA ARHIVA

"Vodim se uvijek onime što i sama volim nositi, a prsluk kao odjevni predmet vrlo je zanimljivo stilizirati jer ga možemo nositi samostalno, na majicu, na košulju... Nine prsluk specifičan je zbog mustre koja je u obliku pletenica, topao je i bilo mi je bitno da je od 100 posto merino vune. I ima nešto nostalgično i sentimentalno u tom komadu, baka ih često nosi, a i djeda pamtim u njima", otkrila nam je Ivana koja već razmišlja o plasiranju novih proizvoda.

"Trenutno smišljam komade po osjećaju, imam nove ideje za ljeto koje bih uistinu voljela realizirati. Ono što me najviše fascinira je i dalje ručni rad, proces pletenja i heklanja, pa bih se za sada zadržala u tom smjeru."

image
PRIVATNA ARHIVA

Na pitanje kako bi opisala svoj brend, Ivana odgovara: "Svoj brend opisala bih kao svojevrsni produžetak mene, moje estetike i cjelokupnog poimanja mode." Kada je riječ o njezinom modnom stilu, preferira klasiku i minimalizam, a najvažnije joj je da se osjeća dobro u onome što nosi.

"Zapravo sam klasičar, bitno mi je da se osjećam ugodno i prirodno u onome što nosim. Rekla bih da sam minimalist, a svoj stil opisala bih kao ležeran, neutralan i pročišćen. Eksperimentiram najčešće s modnim dodacima pa tako volim "rubne" cipele i torbe." Osim pletene haljine nine studija, otkrila nam je bez kojeg još komada iz svoje garderobe ne može.

"Ako izuzmemo ono logično - nine haljinu kao apsolutni favorit u mom ormaru, još jedan odjevni komad bez kojeg nikako ne bih mogla jesu dobre traperice." Od modnih inspiracija ističe stilove Victorije Beckham, Carolyn Bessette-Kennedy, Sophie Roe i Rosie Huntington-Whiteley, a otkrila nam je koji od fashion trendova nikako ne voli.

"Platforme su svi izbacili u nekom trenutku i osobno nisam fan. S druge strane, cvjetne detalje od tkanine obožavam jer mojim većinom klasičnim komadima daju određenu dozu romantike. Isto tako, jako mi je drago što se u modu napokon vratila kitten potpetica jer ju ja osobno nikada nisam ni prestala nositi", govori nam Ivana.

Pleteni hit prsluk za kupnju je dostupan u More concept storeu u Rovinju, a svi detalji o proizvodu, kao i o narudžbama mogu se pronaći na Instagram profilu brenda i na mailu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Linker
27. travanj 2024 01:36