Američka manekenka Gigi Hadid u toplim bijelim i bež nijansama

 BOSS
POWER DRESSING

Poznati otkrivaju kako biti sam svoj šef kad je moda u pitanju: Ovo su komadi koji daju samopouzdanje

Da je prvi dojam jako važan svima je dobro poznato, a u tome ključnu ulogu igra i odjeća koju nosimo a uz pomoć koje, osobito u poslovnim okolonostima - želimo komunicirati samopouzdanje i samouvjerenost. Gigi Hadid, Naomi Campell, Maluma i Matteo Berrettini svladali su power dressing i prava su inspiracija za dobar business look.

Da je prvi dojam jako važan svima je dobro poznato, a u tome ključnu ulogu igra i odjeća koju nosimo a uz pomoć koje, osobito u poslovnim okolonostima - želimo komunicirati samopouzdanje i samouvjerenost. Gigi Hadid, Naomi Campell, Maluma i Matteo Berrettini svladali su power dressing i prava su inspiracija za dobar business look.

Moda je mnogo više od samo odjeće. Modne kombinacije mogu biti način na koji se izražavamo, ali mogu utjecati i na naše emocije, samopouzdanje te način na koji nas drugi doživljavaju. Upravo zato se često govori o dopamine dressingu, odnosno teoriji da će biranje odjeće jarkih boja aktivirati hormon sreće, ali i o power dressingu prema kojem biranje odjeće u kojoj se osjećamo moćno može pojačati samopouzdanje. Upravo to povezuje američku manekenku Gigi Hadid, britanski top-model Naomi Campbell, talijanskog tenisača Mattea Berrettinija i kolumbijskog pjevača Malumu - oni su sami svoji šefovi u svakom smislu te su, kao takvi, ambasadori glasovitog BOSS-a.

Power dressingom je misao vodilja britanskog supermodela Naomi Campbell koja je u jednom intervjuu za Vogue priznala kako su joj trebale godine i godine rada na sebi da postigne samopouzdanje koje ima danas, a ključnu ulogu u tome igrala je i moda. S obzirom na to da je u njenom opisu posla nošenje najrazličitijih odjevnih komada, slavna manekenka otkrila je kako se u nekim komadima nikada nije osjećala ugodno - i to ne samo kada su u pitanju bili oni koji otkrivaju puno, već i odjeća koja je nekima svakodnevni odabir.

image

Britanska manekenka Naomi Campbell izgleda moćno u sivom

BOSS

"Godinama se nisam osjećala ugodno u skinny trapericama, nisam ih voljela nositi. Imala sam osjećaj da sam gola i stalno bih se pokušavala "sakriti" pa bih vezala pulover ili jaknu oko struka", izjavila je Naomi Campbell koja danas, kako je priznala, više nije posvećena trendovima, već bira odjeću, kao što je ona iz kolekcije brenda BOSS, u kojoj se osjeća ugodno pa zbog toga i emanira samopouzdanje gdje god da se pojavi.

I dok je britanska manekenka već godinama poznata po svojem "moćnom" odijevanju, Gigi Hadid, američki model čiji stil mnogi vole često koketira s različitim trendovima, ali drži se istog načela kao i Naomi, koja joj je uzor.

"Treba pronaći svoju ‘uniformu‘ - manje koketirati sa svim trendovima i više se posvetiti onome u čemu se osjećaš dobro. Naravno, treba isprobati trendove koji su u skladu s tvojim stilom, ali neke jednostavno treba ignorirati jer nije svaki trend za svakoga. Kod ljudi koji imaju svoj definirani stil vidite to samopouzdanje, jednostavno svi ti komadi dobro izgledaju na njima", izjavila je Gigi i dodala kako je kroz godine odlučila da ne želi nositi nešto u čemu se ne osjeća dobro te da danas uvijek bira komade s kojima se osjeća slobodno i samopouzdano.

image

Američka manekenka Gigi Hadid u toplim bijelim i bež nijansama

BOSS

Kada su muški stylinzi u pitanju, odličan primjer koliko je odijevanje važno za način na koji se osjećaš je glazbenik Maluma koji priznaje kako je u mladosti radio brojne stilske greške, ali danas - kada je sam svoj šef - zna što želi i u čemu se dobro osjeća.

"Nikad neću zaboraviti kada sam za jedan party odjenuo uske traperice, top i preglomazne tenisice - ne znam šta mi je bilo, to je jedan od najgorih lookova koji sam odjenuo i u kojem se nisam osjećao dobro", izjavio je kolumbijski glazbenik te dodao kako više od svega cijeni dobro krojeno odijelo koje bi mogao nositi baš svaki dan.

image

Kolumbijski pjevač Maluma izgleda senzacionalno u sivom

BOSS

"U odijelima se osjećam nevjerojatno samopouzdano, ali mora biti savršeno krojeno" priznao je nedavno Maluma koji je jedan od muškaraca koji su zaštitno lice njemačkog brenda BOSS u kampanji #BeYourOwnBoss. Ove sezone slogan je proširen na "BOSSes aren‘t born. They‘re made" (Šefovi se ne rađaju. Oni se stvaraju) s kojim se želi komunicirati ideja da dobrog vođu čine odlučnost, požrtvovnost i usvojene životne lekcije, ali i pomno odabrana odjeća. U tu priču uklapa se i talijanski tenisač Matteo Berettini koji ne samo da je ambasador brenda, već s BOSS-om ima i modnu kolekciju na kojoj je fokus na sportskim komadima. Ipak, kad se radi o onim van teniskog terena, njegov odabir su komadi iz kolekcije brenda BOSS - ležernog kroja, ali elegantnog stila.

image

Talijanski tenisač Matteo Berrettini u odijelu boje koja pristaje svakom muškarcu

BOSS

Pa na tragu slogana da se šefovi ne rađaju, već stvaraju u tome može pomoći i nova kolekcija njemačkog brenda - barem kada je u pitanju moda. Kolekcija se sastoji od odijela, sakoa, kaputa, haljina, hlača i pletenine s retro-modernim dojmom, a u njoj dominira klasična paleta boja koja obuhvaća otmjene i decentne bijele, crne, sive i bež nijanse. Žene još mogu birati i ženstvenu ružičastu, kobaltno plavu te crvenu, kao i uzorke psihodeličnog stila, dok je muškarcima namijenjena i paleta toplih zemljanih boja te grafički, crno-bijeli uzorci.

BOSS-ove muške kolekcije u Hrvatskoj su dostupne u BOSS trgovini u Arena Centru Zagreb, Mall of Split, Tower Centru Rijeka te na emporium.eu, a za žene u BOSS trgovini u Mall of Split te na emporium.eu.

image

Straight fit kaput od mješavine vune s remenom, 759 € (5718,69 kn) - dolazi u camel i crnoj boji

NIKOLINA KRZNAR
image

Relaxed fit kaput s podesivom kontrastnom kapuljačom, 499 € (3759,72 kn)/ Chelsea gležnjače od kože, 289 € (2177,47 kn)

NIKOLINA KRZNAR
image

Rebrasto pletena vunena kapa s izvezenim logotipom 85,90 € (647,21 kn) i rebrasto pleteni vuneni šal s izvezenim logotipom 169 € (1273,33 kn)

NIKOLINA KRZNAR
image

Slim fit karirano trodijelno odijelo od djevičanske vune, 799 € (6020,07 kn). Kožne Derby cipele s kontrastnim šavovima, 699 € (5266,62 kn)

BOSS

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Emporium.eu

Linker
26. travanj 2024 07:54