Popularne nijanse

Ovo su boje koje će obilježiti modne trendove u 2024., evo kako ih možemo najbolje kombinirati

Stručnjaci su izdvojili nekoliko boja koje će iduće godine prevladavati modnim pistama i street styleom, a ove veličanstvene nijanse svakoj će garderobi dati upečatljiv izgled.

Od street style scene do modnih pista i, dakako, Pantoneovih predviđanja, kada su popularne boje u pitanju, ima mnogo pokazatelja koji nam pomažu da što jednostavnije predvidimo koje će nijanse biti istaknute u godini koja je pred nama. Osim Peach Fuzz boje koja je proglašena Pantone bojom iduće godine, nagađanja su da će još nekoliko drugih boja biti ‘‘must have‘‘ u našoj garderobi.

Ledenoplava boja

Na modnoj pisti, minimalistička ledenoplava boja velikim je dijelom zastupljena kod mnogobrojnih luksuznih brendova. Upravo je to jedna od nekoliko boja koje će, bez sumnje, dominirati u mjesecima koji su pred nama. Savršeno pristaje gotovo svim modnim kombinacijama, ali i drugim bojama pa se tako odlično kombinira s bijelim, srebrnim i ljubičastim nijansama. Decentna, a opet dovoljno efektna, ledenoplava će definitivno biti pravi hit među brojnim tredsetericama i it djevojkama.

image

Oversize košulja Zara (49,95 eura)/Srebrne čizme na petu Zara (99,95 eura)/Tamnoplave traperice visokog struka Zara (29,95 eura)/Srebrna torbica s perlicama i resama Zara (39,95 eura)

ZARA

Peach Fuzz

Kao što smo ranije spomenuli, Peach Fuzz nijansa narančaste boje, odnosno boje breskve prema predviđanjima Pantone instituta bit će vodeća boja iduće godine. I to ne samo što se tiče mode, već i ostalih trendova. Naime, peach boja već je obilježila kolekcije mnogih dizajnerskih kuća, pogotovo kada govorimo o Milanu, gdje su se posebno istaknuli Gucci, Jil Sander i Sportmax. Isto tako, francuski brend Alaia u najnovijoj je kolekciji za proljeće/ljeto 2024. na Tjednu mode u Parizu istaknuo upravo ovu nijansu.

Stručnjaci su Peach Fuzz boju definirali kao nježnu, baršunastu, suvremenu i njegujuću, a ona savršeno pristaje svakoj neutralnoj nijansi poput bijele, bež i svih ostalih nude varijanti, ali i nešto jarkijim bojama poput tamnonarančaste ili crvene. Naravno, ovu kombinaciju preporučujemo samo hrabrima i svim onima koji se ne libe privlačiti pažnju gdje god se pojavili.

image

Traperice Zara (25,95 eura)/Crop top majica Miu Miu (520 eura)/Bež tenisice Replay (168 eura)/Torba preko tijela Zara (25,95 eura)

ZARA/MYTHERESA/REPLAY

Cherry crvena

Iako je crvena boja svake godine trend, bez obzira na to nosimo li je za vrijeme Valentinova ili blagdana, iduće godine stručnjaci nagađaju kako bi ponovno mogla zavladati takozvana cherry crvena. Radi se o boji koja je strastvena, jarka i upečatljiva te se kao takva ističe u apsolutno svakom outfitu. Ova nijansa crvene svakom će našem looku dati dramatičan efekt, pa je većina ljudi bira kao detalj u stylingu. Oni malo hrabriji bez problema se odlučuju za monokromske look koji nikako neće proći nezapaženo.

image

Crvena haljina od baršuna Zara (79,95 eura)/Crna torbica Prada (1300 eura)/Crvene čizme na petu Gianvito Rossi (1290 eura)/Crni dugi kaput od Manteco vune Zara (120 eura)

ZARA/MYTHERESA

Čokoladno smeđa

Ove je sezone smeđa boja opasno parirala u kategoriji torbi, čizama i kožnih jakni, a pretpostavlja se kako bi iduće sezone mogla zavladati i ostatkom naše garderobe. Ako možemo suditi prema kolekcijama poznatih modnih brendova poput Loewea, Ferragama, Givechyja i Guccija, popularnost ove bezvremenske boje nastavit će se i u narednim mjesecima. Kao posebno popularnu nijansu stilisti ističu čokoladno smeđu koja najbolje pristaje neutralnim bojama poput bež i bijele, ali i klasične crne.

image

Pulover s povišenim ovratnikom Zara (22,95 eura)/Crne kožne čizme na vezanje Replay (221 eura)/Jogger kožne hlače Zara (169 eura)/Smeđa torbica za preko ramena Replay (135 eura)/Dugi kaput od umjetnog janjećeg runa Zara (69,95 eura)

ZARA/REPLAY

Blijedo žuta

Nježna, umirujuća i laskajuća za nošenje, blijeda nijansa žute boje iduće će godine očito ponovno biti jedna od najpopularnijih kada je riječ o modi. Naime, stručnjaci tvrde kako će ova, naizgled jednostavna i pomalo dosadna boja, uvjerljivo dominirati našim stylinzima u narednim mjesecima. S obzirom na to da se radi o nijansi koja nimalo ne iskače od ostatka modne kombinacije, fashionistice i it djevojke ovu će blijedu nijansu žute moći bez problema nositi od glave do pete.

image

Rebrasti bodi s volanima Zara (17,95 eura)/Bijele sandale na vezanje Magda Butrym (1035 eura)/Torbica za nošenje preko ramena Zara (79,95 eura)/Bijele svečane trapez hlače Safiyaa (605 eura)

ZARA/NET-A-PORTER
Linker
03. travanj 2024 20:47