Dakota Johnson

 PROFIMEDIA
poput dive

Odvažno izdanje: Ni Dakota Johnson nije odoljela trendu "golih" haljina

Američka glumica, koja je i inače poznata po hrabim modnim kombinacijama, ovog je puta privlačila poglede u crnoj čipkastoj prozirnoj haljini modne kuće Tom Ford. I nije nimalo razočarala.

Američka glumica, koja je i inače poznata po hrabim modnim kombinacijama, ovog je puta privlačila poglede u crnoj čipkastoj prozirnoj haljini modne kuće Tom Ford. I nije nimalo razočarala.

"Gole" haljine jedan su od najvećih trendova koji je prevladavao u 2023. godini, a izgleda kako ne misli samo tako nestati ni u 2024. Na ovakva se izdanja odlučuju samo najhrabrije, a jedna od njih je i američka glumica Dakota Johnson. Viđena na ulicama New Yorka, kći glumaca Dona Johnsona i Melanie Griffith privlačila je pažnju u crnoj dugačkoj čipkastoj haljini ispod koje se nazirao crni bodi. Prozirna haljina bila je strukirana te je potpuno pratila liniju njezinog tijela, a riječ je o kreaciji iz nove kolekcije za proljeće/ljeto 2024. modne kuće Tom Ford.

image

Dakota Johnson odlučila se za prozirnu haljinu modne kuće Tom Ford, čije kreacije i inače vrlo rado nosi

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Glumica koja je najpoznatija po ulozi u filmu "Pedeset nijansi sive" seksepilan styling dodatno je upotpunila visokim crnim čizmama iznad koljena koje su bile vidljive ispod potpuno prozirne čipkaste haljine te efektnom crvenom torbicom Gucci koja je cijelom outfitu dala određenu dozu dinamičnosti.

image

Dakota Johnson ni inače se ne libi nositi hrabre i odvažne modne kombinacije

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kao što samo ime govori, "gole" haljine nazvane su tako jer su napravljene ili od prozirnog materijala ispod kojeg se nazire tijelo ili od tkanine toliko slične boji kože da osoba izgleda kao da ispod haljine ne nosi ništa. I jedne i druge haljine imali smo prilike vidjeli u popularnoj kulturi mnogo puta, a nije dugo trebalo ni da ovi odvažni komadi pronađu svoj put i do mainstream odijevanja. Najviše kontroverze u modnom svijetu definitivno je izazvala glumica Jane Birkin koja se još davne 1969. godine na premijeri filma "Slogan", u kojem je glumila s tadašnjim partnerom Sergeom Gainsbourgom, među prvima pojavila upravo u takvoj prozirnoj haljini.

Kasnije su ih nosile i mnoge druge poznate dame poput Sarah Jessice Parker, Cher i Rihanne, dok smo ih posljednjih nekoliko sezona nebrojeno mnogo puta mogli vidjeti na crvenom tepihu. Osim toga, baš poput poznatih modnih kuća, ovaj su trend "golih" haljina usvojili i brojni high street brendovi koji u svojim ponudama imaju upravo ove trendi komade.

Linker
26. travanj 2024 19:07