Stilistica predviđa

Čeka nas uzbudljiva godina, a ovo su najveći modni trendovi koji će je obilježiti

Kako objašnjava stilistica Micaela Erlanger, čiji opsežni popis klijenata uključuje slavne osobe poput Lupite Nyong’o, Meryl Streep i Amal Clooney, ima mnogo stilova koji se ističu za 2024. godinu, kao i jedan s kojim bismo se mogli oprostiti.

Sa sigurnošću možemo reći kako je protekla godina bila ispunjena modernim i nesvakidašnjim trendovima. Od apsolutne dominacije trapera početkom godine, velikog povratka kožnih komada, ‘‘no pants‘‘ trenda pa sve do popularne Barbie estetike te velike superiornosti crvene boje, 2023. godina definitivno će ostati zapamćena među fashionisticama diljem svijeta. No što ćemo nositi u godini koja je započela? Kako objašnjava stilistica Micaela Erlanger, čiji opsežni popis klijenata uključuje brojne slavne osobe poput Lupite Nyong’o, Meryl Streep i Amal Clooney, ima mnogo stilova koji se ističu za 2024. godinu, kao i jedan s kojim bismo se mogli oprostiti.

Kako je otkrila za Page Six, poznata celebrity stilistica predviđa kako bi popularnost Y2K trenda uskoro mogla popustiti. ‘‘Iako je sveprisutni Y2K trend još uvijek među najtraženijima, mislim da će u narednim mjesecima potražnja za njim polako jenjavati. I to je dobro jer smatram da bi ovaj trend trebao nestati‘‘, rekla je Erlanger koja je pritom dodala kojim modnim trendovima predviđa najveću popularnost.

Šljokice i sjaj

Dominacija šljokica, glittera, svjetlucavih detalja i sjaja mogla bi se nastaviti i u godini koja je pred nama, objašnjava stilistica. To su odlične vijesti za sve one koji obožavaju privlačiti pažnju svojim outfitom jer je ovdje riječ prvenstveno o upečatljivim i vrlo efektnim komadima koji ne prolaze nezapaženo. Glamurozni outfiti koji se ističu šljokicama, sjajem te ostalim svjetlucavim elementima doživjeli su preporod ove sezone, a potražnja za njima očigledno neće jenjavati niti u narednim mjesecima. Bez obzira na to je li riječ o nakitu, modnim dodacima ili standarnim komadima odjeće, doza sjaja u našem stylingu definitivno će biti must have i u 2024. godini.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Održiva moda

Održiva moda nije samo trend koji je nastao posljednjih nekoliko godina, to je ozbiljan proces smanjivanja zagađenja i potrošnje u modnoj industriji. Mnogi veliki brendovi tako se u posljednje vrijeme sve više okreću prema ekološki prihvatljivim načinima proizvodnje robe, ali i sami potrošači počeli su birati održive odjevne komade. Stilistica Erlanger predviđa kako bi upravo održiva moda mogla biti jedan od hitova u godini koja je pred nama. Naime, u posljednjih nekoliko godina, svijest o utjecaju mode na okoliš postala je veća nego ikad. Rezultat toga postao je sve veći interes modne publike za održive brendove i proizvode. Minimalizam, održivi materijali te fokus na kvalitetnim i bezvremenskim komadima odjeće definitivno je jedan od trendova koji će biti među najpopularnijima u 2024.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Mašne

Već smo na kraju prošle godine imali priliku vidjeti povratak mašne kao statement modnog detalja, a izgleda kako njezina popularnost neće jenjavati ni u 2024. Kako predviđa stilistica, dodatak koji smo često nosili u djetinjstvu već je neko vrijeme pravi hit među trendsetericama i it djevojakama. Mašne na gumicama za kosu, kao dodatak na majicama, puloverima ili efektan detalj na haljinama viđat ćemo posvuda i u mjesecima koji su pred nama.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Vladavina odijela

Odijela su trend koji traje već neko vrijeme, a izgleda kao da se neće tako brzo pomaknuti sa samog vrha najpopularnijih modnih kombinacija. Kako objašnjava i sama stilistica, ženska su odijela vrlo isplativa investicija za svačiju garderobu. Elegantno strukirano odijelo ili bezvremenski blejzer savršen su odabir za gotovo svaku kombinaciju, bez obzira na to tražite li outfit za poslovni sastanak, povratak u ured ili neku svečaniju prigodu.

image
LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Linker
31. ožujak 2024 23:33