Must have

Odijelo je najbolja proljetna modna investicija, pa vam donosimo prijedloge za svaki budžet

Ove je sezone poseban naglasak na razigranim i vedrim koloritima.

Proljeće je počelo, a u modnom smislu to napokon označava pomak od neutralnih kombinacija te odabir vedrih i opuštenijih outfita. Osim toga, upravo je ovo doba godine idealno za sve one koji žele nositi upečatljive komade u kojima će se posebno istaknuti, a odijelo je jedno od takvih. Iako se nekada smatralo isključivo dijelom muške garderobe, danas je odijelo sastavni dio ženskog ormara. Isto tako, dosad je prošlo kroz brojne faze kako bi danas zasluženo imalo status bezvremenskog komada prijelaznih sezona. Bez odijela naprosto su nam nezamislive profinjene kombinacije, ali i one s nešto ležernijim, casual prizvukom. Da će ovaj komad biti u trendu i ove sezone pokazala nam je modna kuća Hugo Boss koja je njegovu dominaciju krajem veljače najavila u kampanji #BeYourOwnBOSS za proljeće/ljeto 2024., potičući pojedince da prihvate svoju individualnost. U kampanji se pojavila i jedan od najpoznatijih supermodela današnjice, Gisele Bündchen koja je nosila monokromatska odijela iz najnovije kolekcije.

image

Gisele Bündchen nosila je odijelo u najnovijoj kampanji modne kuće Hugo Boss

COURTESY OF HUGO BOSS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image
COURTESY OF HUGO BOSS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Osim klasičnih modela koji su uvijek nepogrešivi, modni klasici za proljeće 2024. zadržali su svojevrsnu svestranost i eleganciju, ali zato imaju određeni twist koji ga čini velikim osvježenjem svačije garderobe. Kao što smo imali prilike vidjeti zahvaljujući brojnim trendsetericama i it djevojkama poput Hailey Bieber, Kendall Jenner i Gigi Hadid, koje odijela nose u različitim varijantama, u posljednje vrijeme jedan od najvećih fashion trendova definitivno su oversized i predimenzionirani krojevi koji izgledaju kao da smo ih "posudili" iz ormara svojih djedova ili očeva.

image

Hailey Bieber odijelo najranije nosi u neutralnim nijansama

ROBERT O‘NEIL/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Ni Gigi Hadid nije odoljela trendu nošenja oversized odijela

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

S obzirom na to da je proljeće savršeno vrijeme za boje, u mjesecima koji su pred nama najviše će se nositi odijela u žutoj, zelenoj, plavoj i crvenoj nijansi.

image
VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image
VINCENZO GRILLO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Osim toga, trendi odijelo je, bez sumnje, jedan od onih komada koje je moguće nositi u različitim prilikama pa će tako biti savršeno za svakodnevni, ležerni look, kao dio poslovnog outfita, ali i za neku večernju priliku u kojoj se želimo posebno istaknuti. Upravo smo zato odlučili pronaći nekoliko naših favorita iz bogate ponude luksuznih modnih kuća, ali i cjenovno prihvatljivijih high end te high street brendova, a pritom izdvojili i lookove za što bolju styling inspiraciju.

image

Gabriela Hearst žuti strukirani blejzer (1423 eura)/Zara torbica od umjetne kože s metalik ručkom (29,95 eura)Gabriela Hearst žute hlače viskog struka (715 eura)/Zara sunčane naočale (39,95 eura)/Mango crne špic cipele na visoku potpeticu (45,99 eura)/Mango bijela majica kratkih rukava (12,99 eura)

MYTHERESA7ZARA/MANGO
image

Valentino Garavani crveni blejzer (2500 eura)/Valentino Garavani crna kožna torba (2000 eura)/Valentino Garavani crvene hlače (1500 eura)/Loewe sunčane naočale mačkastog oblika (270 eura)/Valentino Garavani bijela kratko rezana košulja (890 eura)/Zara cipele s otvorenom petom i mašnom (25,95 eura)

NET-A-PORTER/MYTHERESA/ZARA
image

The Frankie Shop ružičasti Gelso oversized blejzer (339 eura)/Jacquemus kožna torbica (890 eura)/The Frankie Shop ružičaste Gelso hlače (199 eura)/Zara sunčane naočale (39,95 eura)/Our Legacy siva pamučna majica s kratkim rukavima (62 eura)/Zara cipele lakiranog izgleda s otvorenom petom i potpeticom (29,95 eura)

THE FRANKIE SHOP/MYTHERESA/ZARA
image

Zara plavi oversized blejzer (69,95 eura)/Gucci bijela kožna torbica (1980 eura)/Zara plave hlače (39,95 eura)/Mango sunčane naočale (22,99 eura)/Zara bijela pamučna majica kratkih rukava (6,95 eura)/Mango bijele sandale s remenčićima (39,99 eura)

ZARA/MYTHERESA/MANGO
Linker
29. ožujak 2024 08:23