STRAST I NAIVNOST

Zoran Predin: Strašno sam seksi kad se naljutim

Kako je počela suradnja s Matijom Dedićem? – Srodne smo duše i samo je bilo pitanje vremena kad će se naši putevi ispreplesti, a upoznali smo se tijekom jedne moje suradnje s Arsenom. Kad sam planirao snimiti album velikih hitova – “Tragovi u sjeti” – Matija je, kao pijanist najvišeg ranga, bio moja prva pomisao.

Kojom pjesmom s tog albuma osvajate suprugu, glumicu Barbaru Lapajne? – Kad pjevam “Galeb i ja”.

Čime je supruga osvojila vas? – Strašću kojom brani svoje stavove i smislom za humor. Barbara ima i prelijepe oči, koje mijenjaju boju, pune usnice, duge noge i još milijun stvari zbog kojih je ona žena mog života.

Što prvo primijetite na ženi? – Hod. Cipele. Kosu. Osmijeh. Boju glasa. Prste na rukama. Miris.

Koje su vaše vrline, a koje mane? – Moje vrline su ujedno i moje mane: uvijek slušam samo sebe i vjerujem da će dobro pobijediti zlo. I ne znam s novcem.

Omiljena hrana? – Fileki i salata od hobotnice. I krostata od marelica, u kojoj bih se mogao udaviti.

A piće? – Uz svako jelo nešto drugo – suho bijelo vino uz ribu, cabernet sauvignon uz čokoladu i irska kava uz mamurluk.

Kako izgleda vaš idealan odmor? – To bih i ja volio znati. Vjerojatno bih igrao košarku cijeli dan, isključio mobitel i internet.

Što radite u slobodno vrijeme? – Idem na koncerte klasične glazbe, gledam filmove, posjećujem prijatelje… Najsretniji sam kad odem na koncert nekog od svojih kolega.

Kojeg biste se poroka voljeli riješiti? – Grickanja pistacija i pijuckanja piva pred televizorom.

Kakvi ste kad se naljutite? – Žena kaže da sam strašno seksi. Možda bih trebao staviti još nekoliko tetovaža po vratu, zlatni zub i naušnicu u nos da ostavim opasniji dojam.

Kad ste zadnji put plakali? – Kad sam gledao film o King Kongu, koji je tek na vrhu nebodera shvatio da neće biti ništa od romanse s plavušom. Plačem kad Indijanci nadmudre kauboje ili kad pobijedi pravda, no to se ne događa često.

Kao otac petero djece – u dobi od 35 do 8 godina – pomišljate li i na šesto? – Ne. Uzeo sam 60 godina pauze.

Tko je od vaše djece naslijedio glazbeni talent? – Najmlađi Črt je odličan pijanist, Žiga svira klarinet, a Rok, koji me pratio na gitari u bendu, u posljednje je vrijeme potpuno zauzet animacijom. Jako sam ponosan na Roka čije su se animacije prikazivale tijekom nastupa grupe Madness na proslavi jubileja kraljice Elizabete u Londonu.

Da niste glazbenik, što biste bili? – Košarkaš. Upravo završavam prijedlog za himnu za Euro 2013., za slovensku reprezentaciju i naše navijače. Košarka je moja velika ljubav i uvijek iz prvog reda pratim utakmice Uniona Olimpije, a ove godine veselim se i utakmicama Cedevite.

Pričate li i dalje viceve na koncertima? – Odabrani vicevi su sastavni dio mog koncerta. Tako vraćam sebi i publici vjeru u bolje sutra.

Koji ste zadnji vic čuli? – “Vlada radi sve da bi nama bilo bolje.”

Jeste li praznovjerni? – U principu ne, u praksi možda, a u avionu sigurno. Dobro je da crne mačke ne šetaju zrakoplovnim pistama. Ovako samo stjuardese izgledaju kao da su došetale – s modne piste.

Jeste li se kada potukli? – Jesam, kad mi je na jednoj malonogometnoj utakmici protivnik u žaru borbe slomio nos. I vratio sam mu istom mjerom. Na kraju smo zajedno popili pivo.

Čega uvijek ima u vašem hladnjaku? – Uvijek ima dovoljno prostora za Barbarin tiramisu.

Na što najčešće trošite novac? – Na glazbu, knjige, košarku i putovanja.

Imate li životni moto? – Nikad ne reci nikad.

Linker
08. svibanj 2024 07:35