PREDRAG VUŠOVIĆ

Umalo kobna vožnja

Poznati dubrovački glumac Predrag Vušović- Pređo (49) zadobio je u noći između subote i nedjelje 11. na 12. srpnja teške tjelesne ozljede u prometnoj nezgodi koja se u Ulici branitelja Dubrovnika dogodila oko 23,25 sati.

Do nezgode na jednoj od najprometnijhih gradskih ulica došlo je kad je Pređo, vozeći motocikl marke “aprillia” dubrovačkih registarskih oznaka iz smjera Pila ka Lapadu, na uzbrdici kod stare dubrovačke bolnice izgubio nadzor nad upravljačem te udario u nogostup i pao na kolnik.

Pao je potrbuške te ostao kraće vrijeme tako ležati te su se sugrađani što su se u tom trenutku zatekli u blizini, istinski prepali da se glumcu dogodilo nešto mnogo teže i opasnije.

Na sreću, Vušović je prošao “lišo” iako se gradom vrlo brzo pronijela vijest kako je teško ozlijeđen velikan hrvatskog glumišta koji je član zagrebačkog kazališta Gavella” ali i istinski zaštitni znak “Dubrovačkih ljetnih igara”.

Kola Hitne pomoći su stigla vrlo brzo na mjesto nezgode te su liječnici u najkraćem roku Vušoviću pružili nužnu medicinsku pomoć. Glumac je, navodno, htio pješice nastaviti put doma, ali je na kraju popustio pred nagovorima liječnika da ga ipak moraju odvesti u bolniu i hospitalizirati. Tamo je previjen te je ubrzo pušten na kućnu njegu.

Iako u policijskom priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornica PU dubrovačko- neretvanske Marija Gjenero nema ni riječi o mogućem uzroku nezgode, neslužbeno smo doznali kako je razlog alkohol jer je u glumčevoj krvi izmjereno preko 2 promila alkohola!

Istina, Vušović se zbog alkoholizma već liječio, ali zbog toga program “Ljetnih igara” do sada nije nikad trpio neželjene posljedice. Tako će biti i ovaj put jer u press- uredu Igara ističu:

– Već smo se čuli s Pređom koji je, na sreću, iz bolnice izašao s minimalnim ozljedama. Rekao nam je kako je prošao bez loma i težih ozlijeda te da će već u nedjelju navečer doći na probu “Arkulina” s kojim ima nastup već u utorak 14. srpnja – izjavila je glasnogovornica “Dubrovačkih ljetnih igara” Ivana Medo- Bogdanović.

Ahmet Kalajdžić/EPEHA

Linker
02. svibanj 2024 12:23