Dragan Matić / Hanza Media
BUDIMO REALNI

Hrvatski 'Prijatelji' vladali su malim ekranima godinama - Koliko se dobro sjećate likova iz 'Bitangi i princezi'?

Oduzmemo li telenovele s popisa televizijskih serija u domaćoj produkciji, ne ostaje prevelik popis naslova. Jedan koji se hrabro i ponosno drži na tom popisu je humoristična serija nastala po uzoru na američki fenomen, seriju "Prijatelji". Ako ste gledali seriju ili barem "hvatali" reprize, s lakoćom ćete riješiti naš kviz.

Nekad tamo na proljeće 2005. godine naša je javna televizija premijerno prikazala prvu epizodu domaće humoristične serije o prijateljstvu, "cimerstvu" i mladosti u našoj metropoli. Serija je postigla instant-popularnost, a zvjezdana postava brzo je osvojila dodatne bodove u kategoriji simpatičnosti.

Sa svojih 108 epizoda od 2005. do 2010. godine nasmijavali su do srca gledatelje diljem zemlje. Mila Elegović, Lucija Dangubić, Rene Bitorajac, Hrvoje Kečkeš i Tarik Filipović pokazali su sjajnu glumačku kemiju, a nitko ne smije zanemariti niti genijalne "epizodiste". Mile Kekin imao je sjajno "cameo" pojavljivanje, koje se pretvorilo u pravu ulogu, a Predrag Vušović kao Gazda nikog nije ostavljao bez osmijeha na licu.

U seriji su voljeli gostovati i drugi glumci, ali i glazbenici, voditelji i ostali. Voditeljica Daniela Trbović sudjelovala je, primjerice, u epizodi u kojoj se ekipa natječe u "Karici koja nedostaje", Indira Levak glumila je "zvijezdu", Zoran Šprajc "spikera", a Zoran Vakula - prognostičara.

Autor serije Goran Kulenović sitcom je kasnije pretvorio i u dinamičnu kazališnu predstavu, a postavu je i danas u sjajnim odnosima te se rado prisjećaju trenutaka sa seta.

Osim postave i gostiju, serija je iznjedrila i popularne fraze poput "budimo realni", "odje*aus miki maus" i slične, a i pokoji glazbeni broj.

Ako ste i propustili koju epizodu, sigurno ste naletjeli na poneku reprizu, pa će vam biti lagano odgovoriti na pitanja o likovima i radnji uspješne serije.


Linker
12. travanj 2024 13:20