IVANA HODAK

Ubijena u središtu Zagreba

Kći zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše državne dužnosnice Ljerke Mintas Hodak, 26-godišnja Ivana Hodak, ubijena je danas na stubištu zgrade u ulici Pavla Hatza 2 u Zagrebu.

Prem­a prvim informacijama, mlada odvjetnica ustrijeljena je s dva metka u glavu te je preminula u vozilu Hitne pomoći.

Jedan od prolaznika izjavio je novinarima da je iz zgrade u kojoj je pronađena mrtva Ivana Hodak oko 11 sati istrčao nemaskirani muškarac, u dobi između 30 i 35 godina, odjeven u sivu jaknu, i pobjegao prema Trgu bana Josipa Jelačića. Očevidac je izjavio da nije čuo hice, no da je odmah pomislio da se “događa nešto čudno”.

Mlada pravnica, koja je ujedno bila i sudski vještak za grafologiju, bila je zaposlena u očevom odvjetničkom uredu.

– Ne mogu razgovarati. Ubili su mi kćer pred kućom – još u šoku izjavio je Zvonimir Hodak novinaru Jutarnjeg lista. Poznati zagrebački odvjetnik posljednjih je tjedana najviše privlačio pažnju kao pravni zastupnik generala Vladimira Zagorca, koji je prije tjedan dana izručen Republici Hrvatskoj zbog sumnje da je pronevjerio dragulje vrijedne 5 milijuna dolara, i trenutno se nalazi u remetinečkom zatvoru.

Ivana Hodak tri je godine bila u vezi s ekonomistom Ivorom Vucelićem, javnosti najpoznatijem ponajprije po svom burnom i kratkom braku s televizijskom voditeljicom, Splićankom Lanom Pavić. Vucelić potječe iz poznate zagrebačke liječničke obitelji i zaposlen je u tvrtki Adriatica.net, na poziciji člana Uprave i potpredsjednika za operativno poslovanje.

Ovog ljeta Ivana je u Bolu na Braču susrela odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića, koji na sudu zastupa slučaj Hrvoja Petrača i niz drugih osoba koje se povezuju s kriminalnim miljeom.

Vrlo brzo nakon upoznavanja njih dvoje započeli su ljubavnu vezu koja navodno nije naišla na odobravanje Ivaninih roditelja. Oni nisu bili oduševljeni što se njihova jedinica zaljubila u čovjeka koji je odvjetnik brojnih osoba za koje se sumnja da su povezani sa zagrebačkim podzemljem.

Barbara Ivezić

Linker
27. travanj 2024 09:13