AFP/Cropix/ Screenchot
O TOME SE PRIČA

TOP 5 TRENUTAKA S OSCARA Prepirka i ženska prava obilježili dodjelu

Ovogodišnja dodjela nagrade Oscar protekla je mirno i bez prevelikih događanja koja bi nas izula iz cipela, međutim nekoliko situacija je zabavilo, nasmijalo i malo začinilo dodjelu nagrada za najveća ostvarenja u filmskoj industriji.

Donosimo vam top 5 najupečatljivijih trenutaka dodjele nagrade Oscar.

–> Najveći pobjednik Oscara 2015. je film “Birdman”

Domaćin ovogodišnje dodjele Neil Patrick Harris (41) pokušao je nadmašiti prošlogodišnji selfie voditeljice Oscara Ellen DeGeneres pa je na pozornicu izašao odjeven samo u donje rublje, referirajući se pritom na scenu iz filma Birdman.

– Gluma je plemenita profesija – izjavio je na pozornici Neil Patrick i izazvao oduševljenje brojnih kolega.

TOPSHOTS
Host Neil Patrick Harris presents on screen at the 87th Oscars February 22, 2015 in Hollywood, California. AFP PHOTO / Robyn BECK
/ AFP

Foto: AFP/Cropix

Patricia Arquette (46) svoj je govor za najbolju sporednu glumicu iskoristila kako bi podsjetila na važnost ravnopravnosti glumica u odnosu na glumce u Americi te je osvojila niz ovacija u publici, posebice od Meryl Streep (65) i Jennifer Lopez (45) koje su joj pljeskale i oduševljeno pozdravile njen apel.

Slavna mama Melanie Griffith (57) i kći Dakota Johnson (25) bile su si međusobna pratnja na dodjeli nagrade Oscar pa su za tu priliku sudjelovale i u nekoliko kratkih novinarskih intervjua. Na pitanje novinarke je li pogledala film, Melanie je odgovorila da nije i da ga ne planira pogledati jer bi joj bilo jako neugodno, a taj komentar je jako razljutio mladu glumicu.

Nakon toga Melanie i Dakota imale su tipičnu prepirku majke i kćeri koju je mlada glumica zaključila izjavom kako ne mora pogledati film i gotovo.

Osvojivši Oscar za glavnu glumicu Julianne Moore (54) svoj je govor započela citiranjem članka u kojemu je pročitala kako dobitnici Oscara žive pet godina duže te se zahvalila Akademiji na nagradi jer je njen muž mlađi od nje pa će joj dobro doći 5 ekstra godina života.

John Travolta (61) ostavio je brojne upitnike iza sebe neobičnim ponašanjem i grljenjem brojnih glumica. Vidjevši Scarlett Johansson (30) kako pozira na crvenom tepihu, John je uletio u kadar i snažno ju zagrlio, a jednako neobičan pristup imao je i prema Idini Menzel (43) čije ime je na lanjskim Oscarima krivo izgovorio.

Foto: AFP/Cropix

Linker
25. travanj 2024 17:38