CASEY FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
brinite o sebi

Dakota Johnson: "Spavanje mi je najveći prioritet u životu"

Američka glumica otvoreno govori o mentalnom zdravlju, ali i koliko joj je važno da brine o sebi. Priznala je kako se s depresijom bori od svoje petnaeste godine.

Američka glumica otvoreno govori o mentalnom zdravlju, ali i koliko joj je važno da brine o sebi. Priznala je kako se s depresijom bori od svoje petnaeste godine.

„Nemam određeno vrijeme buđenja. Ono ovisi o tome što mi se događa u životu. Ako ne radim i imam slobodan dan u ponedjeljak, spavat ću koliko mogu. Spavanje mi je prioritet u životu”, objasnila je zvijezda trilogije Fifty Shades, Dakota Johnson piše Dailymail.

Glumica je dodala da smatra kako nije funkcionalna ako spava manje od deset sati, a bez problema može odspavati i po četrnaest. Objašnjavajući svoju self-care rutinu, 34-godišnjakinja navela je kako se pokušava brinuti o sebi i mentalnom zdravlju te da joj je važna meditacija zbog tjeskobe.

image

Glumica može spavati i po četrnaest sati

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK

Otkrila je kako meditira dva puta dnevno jer joj usredotočenost na disanje tijekom meditacije pomaže s tjeskobom. Osim toga, dodala je kako će bez razmišljanja otići i pripremiti si kupku u bilo koje doba dana ako se osjeća preplavljenom emocijama i misli da joj treba predah od svega.

Inače, Johnson je u vezi s pjevačem grupe Coldplay Chrisom Martinom od 2017. godine, za kojeg navodi da joj učestalo pomaže kada se suočava s teškim danima. Glumica se bori s depresijom od svoje petnaeste godine, a već je nekoliko puta iskreno govorila o svojim poteškoćama s mentalnim zdravljem i isticala da joj humor služi kao svojevrsni obrambeni mehanizam.

image

Dakota Johnson u vezi je s pjevačem grupe Coldplay Chrisom Martinom od 2017. godine

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

„Mislim da većinu vremena o depresiji ili anksioznosti govorim kroz šalu na svoj račun. Lakše mi je nekoga pogledati u oči ako nosim masku komedije. Komedija mi cijeli život služi kao alat za prekrivanje boli i mislim da je to nije loša stvar. Pomaže mi jer ponekad, ako se ne nasmijem, zaplakat ću‘, objasnila je glumica koju ćemo iduće godine moći gledati i u filmu Madame Web, spin-offu Spider-Mana u kojem će utjeloviti lik Cassandre Webb.

„Najvažnija stvar kod depresije je naučiti biti u redu s tim da zapravo nikad nema trenutnog odgovora niti postoji kraj”, rekla je glumica i istaknula koliko su joj pomogli roditelji, hollywoodske zvijezde Don Johnson i Melanie Griffith, time što su ju zbog njihovog javnog razvoda 1996. godine vodili na terapiju od sedme godine.

Linker
27. travanj 2024 05:43