ODLAZAK IZ SHOWA

Tomislav Gretić: Bio bih licemjeran da ostanem u Masterchefu

­Kad u kutu tanjura ugledam krišku rajčice, rotkvice i francuski peršin, prođu me srsi. Nikad mi nije bilo jasno čemu to služi, a uvijek dobivam isti odgovor – to je dekoracija koja se samo gleda. I nema veze što nije u funkciji jela i ničemu ne služi. Da stvar bude gora, to se ne mijenja već 20 godina koliko sam kuhar – kaže Zagrepčanin To­­mislav Gretić (39), chef kuhinje rovinjskog hotela Monte Mulini s pet zvjezdica, kojeg je ta i još mnoge nelogičnosti na našoj gastronomskoj sceni navela da postane član žirija Masterchefa Nove TV.

Zbog svojih strogih komentara bio je strah i trepet tog kulinarskog showa, no tek nakon završetka te priče otkrilo se da ima “meku” stranu. Kan­di­da­tima je iza kamera bio velika utjeha, potpora, prijatelj i zaštitnik, naučio ih je svemu što zna kako bi ostvarili snove i postali profesionalci. S požrtvovnim Gretićem, koji je prije preuzimanja kuhinje hotela Monte Mulini karijeru gradio u inozemstvu, dobro su prošli i gledatelji. Dao im je na desetke korisnih savjeta, pokazao im zanimljive recepte, one koji ne vole kuhati zainteresirao je za kulinarstvo i kulturu stola, stoga ne čudi da je i sam postao televizijska zvijezda.

Hoćete li iduće sezone sudjelovati u showu? – Sumnjam, jer se moj način kuhanja i vrsta kuhinje koju njegujem ne poklapaju s mogućnostima sponzora. Na snimanju se koristilo mnogo konzervirane i zamrznute hrane, čemu se kao kuhar protivim. Bio bih licemjeran da unatoč tome ostanem u showu.

Tanja Vučičević

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju­ s Tomislavom Gretićem pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 860) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
01. svibanj 2024 09:00