OŠTRA OSUDA

Tamara Ecclestone proglašena delinkventnom bogatašicom

Australski parlamentarni zastupnik laburističke stranke Kelvin Thompson obrušio se na stariju kćer većinskog vlasnika Formule 1 Tamaru Ecclestone (27) zbog novca koji je njegova zemlja izdvojila za utrku u Melbourneu, a za koji on smatra da je poslužo financiranju Tamarinog raskožnog životnog stila.

Političar je Tamaru nazvao delinkventnom milijarderkom, kako se slobodno može prevesti sintagma “billionare bogan”. “Bogan” je, naime, kolokvijalni australski izraz, kojem u britanskom engleskom odgovara “chav”, a znači problematičnog tinejdžera iz siromašnog miljea koji dane provodi u huliganstvu, opijanju, drogiranju i bezumnom nasilju.

Australija godišnje izdvaja oko 26 milijuna funti za domaćinstvo utrke Formule 1 na stazi Albert Park u Melbourneu, kojom se često, pa i ove godine, začinje sezona najprestižnijeg oktanskog cirkusa.

Thompson je oštro komentirao i Tamarine televizijske pojave u realityju “Milijarderka” tijekom kojih se kći Slavice Radić razmetala svojom 45 milijuna funti vrijednom vilom.

– Ona nastoji dokazati da nije razmaženo, glupo, isprazno i besciljno ljudsko biće, no njeni pokušaji u tom smjeru nisu naročito uspješni – nemilosrdan je Australac.

Tamara, koja je u vezi s brokerom Omarom Khyamijem (37), u svojoj londonskoj palači posjeduje milijun funti vrijednu kadu od meksičkog kristala, 55 soba, noćni klub, kuglanu, salon za uređivanje, toplice za svoje ljubimce, dizalo za sportske automobile i druge sitnice.

– Siguran sam da postoje bolje prilike za potrošnju 26 milijuna funti godišnje, nego što je to financiranje Bernijeve delinkventice – poentirao je Thompson, aludirajući prvenstveno na financiranje žrtava australskih poplava.

Linker
02. svibanj 2024 02:31