IVANA HODAK

Svijeće na 27.rođendan

Nakon četiri mjeseca potrage, zagrebačka policija pronašla je ubojicu 27-godišnje odvjetnice Ivane Hodak koja je s dva hica ubijena u stubištu zgrade u Hatzovoj ulici.

Riječ je o 61-godišnjem skitnici Mladenu Šlogaru zvanom Žila, koji je obitelj Hodak poznavao dugi niz godina, jer je do 1995. radio kao radnik na održavanju teniskih terena na Mladosti. Na tim je terenima i Zvonimir Hodak igrao tenis, a kada je 1995. ostao bez posla, tj. dobio otkaz, Šlogar je očekivao da će mu Hodak pomoći da se vrati na staro radno mjesto ili pak dobije novi posao.

– Motiv ubojstva je osveta ocu ubijene, odvjetniku Zvonimiru Hodaku, kojega je smatrao glavnim krivcem za tešku životnu situaciju u kojoj se našao 1995. kada je dobio otkaz na terenima Sportskog centra Mladost. Očekivao je da će mu Hodak pomoći pronaći posao, no na očekivano radno mjesto primljena je druga osoba – izjavio je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec na početku izvanredne konferencije za novinare.

Osumnjičeni je rođen 1948. godine u Zagrebu i dosada nije bio evidentiran u policiji. Nakon otkaza živio je od mjesečne naknade koju je na burzi primao 18 mjeseci nakon otkaza a zatim je prodao vlastiti stan za 90.000 maraka i nastavio živjeti kao podstanar u Zaprešiću trošeći novac od prodaje stana. Živio je u podstanarskom stanu do 9. mjeseca 2008. kada je potrošio novac i odao se skitnji. Roditelji tragično preminule odvjetnice, koja bi na današnji dan slavila svoj 27. rođendan ogorčeni su besmislenošću ubojstva svoje jedinice.

– Potpuno sam šokirana. To je krajnje suludo. Znala sam da motiv ne može biti pametan, a nije ga ni moglo biti kada je riječ o mojoj kćeri. Ime tog čovjeka mi ništa ne znači. Ne znam da li ga poznajem. Jedino što želim je da shvati koji je zločin napravio – izjavila je za Jutarnji list Lerka Mintas Hodak, majka ubijene Ivane.

LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ: Ivana je bila ljubav mojeg života DAVOR BIENENFELD: Trebalo joj je malo da bude sretna JELENA PERČIN: Zbog Ivane sam odgodila vjenčanje MIRELA FORIĆ: Ivana se izrugivala zlatnoj mladeži IVANA HODAK: Ona neće otići u zaborav LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ: Dušu su mi iščupali IVANA HODAK: Tragičan kraj zabranjene ljubavi IVANA HODAK: Ubijena u središtu Zagreba

Linker
29. travanj 2024 11:07