FIT FORMA

SVA LICA PILATESA Odaberite onaj koji vam najviše odgovara

Popularna tehnika kojom se povećava snaga mišića, jačaju zglobovi i popravlja ravnoteža još je učinkovitija (i zabavnija) u spoju s borilačkim vještinama, baletom ili fizikalnom terapijom.

Donosimo vam sedam različitih, a vi pronađite onaj koji vam najviše odgovara.

  1. TRX PILATES Kombinacijom popularnog suspenzijskog treninga (uz pomoc visećih traka) i klasične pilates tehnike oblikuje se i učvršćuje muskulatura. Položajem tijela određuje se opterećenje te svatko izvodi trening ovisno o svojim sposobnostima i formi. ZA izdržljive koji nemaju problema sa zglobovima.
  2. MEDICAL PILATES Fizikalno-terapijski program kojim se povećava tonus mišića, opseg pokreta i fleksibilnost. ZA one koji imaju bolove u leđima i pate od ukočenosti.

3. KARDIOPILATES Kombinacija kardiotreninga (uz trenažer te vježbe uz poskoke i skokove) i pilates tehnike odlična je za krvožilni sustav. ZA osobe dobre kondicije i zdravlja.

4. PILATES FLOW Bazira se na vježbama istezanja za povećanje opsega pokreta, vježbama disanja kao najboljeg načina čišćenja pluća te opuštanja cijelog tijela. ZA one koje vole vježbati, a ne žele se kupati u znoju te za prevenciju osteoporoze.

5. PROGRESSIVE PILATES U vježbama za ravnotežu, držanje i jačanje stabilnosti naglasak je na prevenciji tegoba uzrokovanih sjedilačkim načinom života. ZA one koji se nakon radnog dana osjećaju iscrpljeno.

6. SOFT DRILL Metoda koju je osmislila Lejla Dizdarević, kineziologinja iz zagrebačkog Pilates studija ISIS, kombinira elemente pilatesa i borilačkih sportova – uz glazbenu kulisu, ali pokreti ne prate ritam. ZA one koji žele ispucati negativnu energiju i pritom izgubiti koji kilogram viška.

7. BARRE PILATES Tijelo se oblikuje kombinacijom pilates tehnike i osnovnih baletnih pokreta uz korištenje raznih rekvizita (baletna prečka je najvažnija). Povećava se mišićni tonus, fleksibilnost i snaga. ZA sve žene koje žele čvrsto tijelo, ali i ljepše, elegantnije držanje.

Pripremila Lejla Dizdarević; Fotografije Sara Bertić

Linker
26. travanj 2024 11:54