LJEPOTA I NJEGA KOŽE

Riješite se celulita, dlačica i grube kože

Slatkiši bez kalorija – paste za depilaciju, dezodoransi i gelovi za tuširanje s biljnim saharidima te tretmani za mršavljenje na bazi kave i šećera ljetni su hit iz kupaonica i kozmetičkih salona.

U kuhinji ih valja izbjegavati, a u kupaonici obilato koristiti – šećer je, prema najnovijim studijama, prava blagodat u ljetnoj njezi kože.

Jednom od najstarijih sredstava za depilaciju, šećernoj pasti – u čije su se blagodati poput bezbolnog uklanjanja dlačica bez iritacije i crvenila uvjerile drevne Egipćanke – pridružili su se slatki pilinzi koji pripremaju kožu za sunčanje te dezodoransi na bazi biljnih saharida za uklanjanje neugodnih mirisa.

A da se šećerom uspješno uklanjaju i masne naslage, dokaz su sve popularniji anticelulitni tretmani. Spoj šećera i kave umasiran u kritična područja, razgrađuje potkožnu masnoću istodobno potičući proizvodnju kolagena i elastina.

(1) Piling za tijelo 138,50 kn, Melvita (2) Nuxe Body dezodorans s dugotrajnim djelovanjem 97 kn, u ljekarnama (3) Cleopatra šećerna pasta 49,99 kn, Kozmo

(1) Cottage Caramel gel za tuširanje 34,90 kn, dm (2) Alba Botanica Sugar Cane Body Polish 119 kn, 90 kn, dm (3) Anticelulitna masaža Pandhy’s Skin-Renew Remedy Coffein Massage – Sugar gelom 140 kn, 30 minuta u kozmetičkim salonima (4) Cuccio Naturale maslac za tijelo Vanilija i šećer 127 kn, Müller

Linker
26. travanj 2024 12:11