RAZOTKRIVANJE

Rene Bitorajac: Desetak puta mjesečno brijem glavu

Zagrebački glumac Rene Bitorajac, rođen prije 39 godina, ljeto provodi radno krstareći obalom kao voditelj zabavnog showa Jadranske igre s kolegama Mirkom Fodorom i Karmelom Vukov Colić, a stanke između proba i emisija koristi za uživanje u morskim radosima sa suprugom Anom, sinom Gabrijelom i kćeri Larisom.

Što vas najviše privlači voditeljskom, a što glumačkom poslu? – Međusobno me privlači razlika, a najsretniji sam kada u voditeljskom poslu imam pokoji glumački zadatak.

Jeste li sigurni da je gluma bila za vas najbolji izbor? – Dvojio sam kod upisa na fakultet, ali danas znam da nisam pogriješio. U početku je bilo strahova i nesigurnosti, a danas sam potpuno siguran u sebe, uživam u poslu, njegovoj različitosti i dinamici.

Što vas najviše živcira u glumačkom poslu? – Cehovsko nejedinstvo i nefunkcioniranje sindikata. Nema nas tko štititi, a ne znamo se ni međusobno povezati. Da znamo, bilo bi nam svima bolje.

Što ste sve spremni učiniti zbog uloge? – Najviše što sam morao učiniti bilo je naučiti tekst za audiciju i na njoj dati sve od sebe. Ljudi oko mene mogu potvrditi da se nikada nisam “grebao” za ulogu. Možda i zato što sam uvijek imao posla.

U kojoj zajedničkoj igri s vama najviše uživaju vaša djeca? – Najviše u skakanju po krevetu, pretvaranju u neke životinje, nogometu i skrivaču. Igricama inače sami smišljamo pravila i dajemo im imena, tako da vam “I Dragon“ vjerojatno ne bi ništa značilo.

Koliko puta mjesečno brijete glavu? – U pravilu desetak puta. Plus brijanje. Zamislite samo koliko britvica trošim. Nadam se da to čitaju proizvođači žileta pa da pošalju – zahvalnicu.

Tko su vaši omiljeni junaci iz djetinjstva? – Zagor Ten Ej iz stripa, Snake Plisken iz filma i Sheriff McLoud s telke.

Podrijetlom ste Goranin: ljetujete li radije na moru ili u planinama? – Neke daleke korijene preko tate vučem iz Gorskog kotara, a odnedavno ondje imam i vlastitu drvenu kućicu. Ljetujemo na moru, pogotovo zbog djece, a proljeće, jesen i zima rezervirani su za šumicu.

Da morate odlučiti, što biste prije prodali – automobil ili motocikl? – Sva sreća pa ne moram odlučiti.

Što vas je nagnalo da s prijateljima osnujete motoklub The Actors? – Strast prema vožnji motora i druženju s prijateljima.

Što je za vas najvažniji izum suvremenog doba? – Televizor, internet, pa mobitel. Tim redom.

Kako bi izgledao vaš dan iz snova? – Veselim se malim stvarima. Kada se okrenem oko sebe, shvatim da je gotovo svaki moj dan baš takav: zdrava i vesela djeca, lijepa i pametna ženica i prekrasan posao.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Reneom Bitorajcem pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br.866) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
06. svibanj 2024 01:48