PRED OGLEDALOM

Petra Kurtela: Ne koristim parfeme

Otkako su je TV gledatelji 2004. upoznali kao Lanu Kos u tinejdžerskoj sapunici ‘Zabranjena ljubav’, u životu 28-godišnje Petre Kurtele dosta se toga promijenilo. Upisala je glumu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, igrala u predstavama ‘Čudnovate zgode Šegrta Hlapića’, ‘Breza’ i ‘Crvene ci­­pe­­lice’, glumila u filmu ‘Ajde, dan… pro­­đi…’, a sada je gledamo kao studenticu Ves­­nu u sapunici ‘Pod sretnom zvijezdom’. Ono što se nije promijenilo, njezina je frizura: još ima dugu, plavu – gotovo pla­­tinastu – kosu i zasad je nema namjeru mijenjati.

Kad ste postali plavuša? – Prije 12 godina. Smeđa mi je prirodna, a plavuša sam postala nakon brojnih i čestih promjena boje još u srednjoj školi. Kad sam se vidjela tako platinastu, rekla sam – to je to. Nekako mi je ta boja išla uz moj karakter. A onda sam počela snimati sapunicu ‘Zabranjena ljubav’, pa film ‘‘Ajde, dan… prođi…’ pa je, da sam i htjela, nisam smjela mijenjati. Bojite li je sami i što koristite za njegu? – Da, sama se jednom mjesečno ‘farbam’ i režem vrhove. Koristim L’Orealove boje i njihove odlične regeneratore. Perem je Niveinim šamponom Blonde Gloss i često ostavljam da se prirodno osuši. Jeste li pronašli odgovarajuću kremu za njegu lica? – Još nisam. Do 22. godine sam koristila Becutan, ali mi se koža očito zasitila pa još tražim neku zamjenu.

Koji vam je najdraži make-up proizvod? – Volim ruževe tamnih mat nijansi jer su mi usta blijeda kao i koža. Omiljeni mi je ljubičasti MAC Rebel A10, koji su mi poslali rođaci iz Kanade, a obožavam i stikove u boji Burt’s Bees. A kakve parfeme volite? – Rijetko ih stavljam jer mislim da mi niti jedan ne od­­go­­vara, osim, možda, Kenzo Parfum D’Ete, kojeg teško da će se naći više u prodaji. No, zato ih obožavam na muškarcima. Hranite li se zdravo? – Trudim se. Izbjegavam crveno meso, a konzumiram dosta ribe i piletine. I tako već pet godina. Koji je vaš najveći porok? – Coca-cola. Nije da je popijem mnogo – jedna bočica dnevno mi je dovoljna – no neki moji kolege tvrde da nije dobra za glasnice.

Imate li neku tetovažu? – Na listu lijeve noge sam prije 12 godina istetovirala tri kockice koje, zapravo, nemaju neko značenje. Učinila sam to spontano, na maturalcu u Pragu za 250 kuna, i nije mi žao. Diskretna je i osjećam da je dio mene – kao i plava kosa. Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 08:23