DIJANA VIDUŠIN

Osjetljiva sam poput mimoze

Glumica Dijana Vidušin (27) trenutačno glumi u čak šest predstava – u matičnom kazališta Gavella u Zagrebu, splitskom HNK te u rodnoj Puli – i na sve stiže jer im se, srećom, termini ne poklapaju. Stalno na putu i u žurbi, ali uvijek dotjerana i spremna za akciju: tako je nedavni boravak u Puli iskoristila za snimanje spota za pjesmu “Iznad oblaka” s grupom Nola.

Kad krećete na put, što sve mora biti u vašoj kozmetičkoj torbici? – Tekući puder i melem za usnice.

Čime štitite svijetlu put od proljetnog sunca? – Kad mi se na licu pojave prve pjegice, posegnem za kremom sa zaštitnim faktorom 30.

Kojim kremama inače njegujete lice? – Dermatologinja mi je preporučila Darphinovu Aromatic emulziju za čišćenje lica, dnevnu kremu Arovita C, s voćnim ekstraktima, koja osjetljivoj koži daje svježinu. Noću pustim kožu da se odmori ili je nahranim Uriageovom kremom Cu-Zn, s antiseptičkim efektom. Volim i Becutan dječju kremu, zbog divnog mirisa.

Upotrebljavate li i pripravke iz kućne radinosti? – Bademovo ulje stavljam na lice nakon predstave, ili kad je koža umorna, a njime nahranim i kosu i tijelo. Odlično je i domaće maslinovovo i kantarionovo ulje.

Kad ste počeli izgledu posvećivati pažnju? – Prije četiri godine, kad sam počela nastupati u kazalištu.

Kako vam koža reagira na kazališnu šminku? – Kad uzastopno igram predstave i koža se ne stigne odmoriti, pojavi se crvenilo. A ja se šalim da sam osjetljiva poput mimoze.

Kako često odlazite kozmetičarki? – Imam sreću da se kozmetički salon nalazi ispod moga stana, pa, kad imam vremena, odem na čišćenje lica.

Bavite li se sportom? – Prije negoli me sasvim obuzelo kazalište, trenirala sam plivanje, a sad planiram ići na jogu, zbog spoja fizičkog i duhovnog. Kad se želim pročistiti, trčim oko pola sata na zagrebačkom Srednjoškolskom igralištu.

Koju dekorativnu kozmetiku najradije upotrebljavate? – Chanelov tekući puder, zbog fine teksture, i rumenilo Estee Lauder, s paletom od roze do boje breskve.

Koji vam je omiljeni parfem? – U Institutu parfema Flores u Zagrebu kupila sam Il Profvmo, s notom tulipanama, parfem koji mi, po njihovoj procjeni, najbolje odgovara.

Kakav ruž nikad ne biste stavili na usne? – Tamnoljubičasti. Inače, rijetko kad stavljam ruž, samo melem ili sjajilo.

Koliko vam treba vremena da se spremite za izlazak? – Znam li točno što ću odjenuti, gotova sam za pola sata, ali kad počnem po ormaru tražiti ono čega nema, potraje i dulje.

Kako se najradije opuštate? – Uživam u blagotvornoj i opuštajućoj shiatsu masaži. A sjedenje uz kavu me više umori negoli odmori.

Pridržavate li se preporuke: dovoljno sna za lijep ten? – Nastojim spavati osam sati, a u posljednje vrijeme uvela sam 20-minutni popodnevni odmor: sklopim oči i to me doista osvježi. Postao mi je to i ritual prije predstave u kazališu ako sam umorna.

Kakve cipele birate – udobne ili s visokom petom? – Češće udobne, a kako sam visoka 177 cm, u petama sam katkad previsoka. No, volim cipele s visokom potpeticom jer se u njima osjećam ženstveno.

Koji su vaši aduti za isticanje ženstvenosti? – Lijepa haljina, dužine do koljena.

Koji će vas “kozmetički” dar usrećiti? – Sjenilo za oči, u zelenkastim tonovima.

Jagoda Zamoda

Linker
29. travanj 2024 13:21