IVANA HODAK

Ona neće otići u zaborav

Postoje tisuću riječi, no niti jedna nije dovoljna da je opiše. Ona neće otići u zaborav jer sve što je govorila, sve što je činila ostaje živo u nama, nama koji smo je voljeli – riječi su kojima se glumica Jelena Perčin 10. listopada na zagrebačkom Mirogoju oprostila od najbolje prijateljice Ivane Hodak, 26-godišnje pravnice koja je na kućnom pragu ubijena u ponedjeljak, 6. listopada, oko 11 sati.

Na posljednjem ispraćaju jedinice Ljerke Mintas Hodak, bivše potpredsjednice Vlade, i Zvonimira Hodaka, odvjetnika, okupilo se nekoliko tisuća ljudi, među kojima su bili i ekonomist Mladen Vedriš, političari Miroslav Tuđman i Dražen Budiša, odvjetnici Čedo Pordanović, Jadranka Sloković, Veljko Miljević, Zvonko Nogolica, Silvije Degen i Anto Nobilo, pjevačica Radojka Šverko, redatelj Antun Vrdoljak, bivša tenisačica Iva Majoli sa suprugom Stipom Marićem, glumica Mia Begović i njezin suprug Željko Žnidarić, Ivanini biši mladići, Davor Bienenfeld, Danijel Štern i Ivor Vucelić s obiteljima, te njezina posljednja ljubav, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji je svako malo brisao suze.

Pjevačica Nina Badrić izvela je pjesmu ‘Krist na žalu’, a posljednja pjesma koja je odsvirana za Ivanu bila je njezina omiljena ‘Somewhere Over the Rainbow’. Nakon toga nepregledan je kolona krenula prema njezinu posljednjem počivalištu u obiteljskoj grobnici, u koju je bijeli lijes s golemim buketom od bijelog cvijeća spušten u 17 sati i 15 minuta.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
27. travanj 2024 22:58