NAPOKON ODMOR

Oliver Frljić želi romantični doček Nove godine

Najteže je potući samog sebe, no Oliver Frljić (35) u protekloj je godini i to uspio. Jedan od najzaposlenijih kazališnih redatelja, 2011. je postavio na scenu čak sedam predstava – a svoj “Leksikon YU mitologije” prikazao je na najboljim pozornicama diljem bivše Jugoslavije. Zbog te koprodukcije u kojoj su sudjelovali teatri iz šest zemalja u regiji – kao i zbog predstava “Pismo iz 1920.” te “Otac na službenom putu” – veći dio godine proveo je izvan Zagreba, u kojem se skrasio prije 15 godina.

– Očito moj proces aklimatizacije traje dulje od drugih ljudi, pa iako sam u Zagrebu od 1996., nekako ga nisam osjećao svojim. Tek ga odnedavno, možda zato što sam zbog posla stalno na putu, osjećam kao svoj dom – priznao je redatelj podrijetlom iz Travnika.

A jedan od razloga da je metropola postala njegovim gradom je i dvogodišnja ljubav s 13 godina starijom TV voditeljicom Danielom Trbović . Oboje prezaposleni odmah su na početku veze na najjednostavniji način riješili problem nedostatka vremena koje žele provoditi zajedno: Oliver se doselio Danieli u stan na Jarunu, što je odlično prihvatio njezin tinejdžer, 12-godišnji sin Lovro. A s Lovrom se dobro slaže Oliverova 12-godišnja kći Saša, koja im se pridruži vikendima.

“Fantastična četvorka”, kako se u zafrkanciji nazivaju, savršeno funkcionira kad je na okupu: zajedno odlaze u kino, na predstave, u šetnju po Jarunu, na večere, na ljetni odmor… U tom su sastavu lani dočekali Novu godinu, no u 2012. namjeravaju ući na romantičan način – udvoje.

Oliveru je odmor zbilja potreban da napuni baterije, nakon svih predstava koje je odradio u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu i Sarajevu te nagrada koje je za njih dobio. “Otac na službenom putu”, koju je postavio u beogradskom Ateljeu 212 osvojila čak 24 nagrade, za njegovu režiju su nagrađeni “Kukavičluk”, “Matilda”, “Pisma iz 1920.” i “Družba Pere Kvržice”, dok je njegova “Mrzim istinu” u zagrebačkom Teatru &TD, u kojoj govori o odnosima unutar svoje obitelji, dobila dvije nagrade Hrvatskog glumišta.

Marijana Marinović

Linker
29. travanj 2024 04:35