RAZGOVOR

Neda Arnerić: Vjenčani prsten za 60. rođendan

Zvali su je “mala Neda” dok je kao plavokosi curetak sa šiškama snimala svoje prve filmove, a samo nekoliko godina poslije postala je fatalna zavodnica i seks-simbol. Za mnoge je ostala vječita djevojčica nekadašnje jugoslavenske ki­­­nematografije, no popularnost i zvjezdani status nitko joj ne može osporiti.

Beo­grad­ska glumica Neda Arnerić i danas ima šiške, ali vatrenocrvenu kosu, u 47 godina karijere ostvarila je stotinjak uloga, od toga sedamdesetak filmskih. Kamera je voli, ali ona, priznaje, ne voli baš pozirati pred foto­graf­skim objektivima. No, fotografi je ovih dana, na 60. filmskom festivalu u Puli, prate u stopu. U Puli je posljednji put boravila prije točno 25 godina – kad je dobila Zlatnu arenu za glavnu ulogu u filmu Lordana Zafranovića ”Haloa, praznik kurvi” – a sad je predsjednica žirija međunarodnog programa Europolis. No, Nedu Arnerić s pulskim festivalom povezuje i – godina rođenja. Zajedno su stoga proslavili rođendan, a glumica je razrezala Dolcelinu tortu kojom ju je počastila Podravka. Kriški torte iz Ne­­dinih ruku nije mogao odoljeti ni njezin suprug Mi­­­lorad Mešterović (64), maksilofacijalni ki­­rurg iz Beograda, premda se posljednjih mjeseci odriče slatkog.

Bila je to, zapravo, prva rođendanska torta Ne­­de Arnerić. Jer kako je rođena 15. srpnja, u to bi vrijeme boravila na moru, najčešće u Rovinju ili na brodu, pa je kao djevojčica svoje društvo vodila na sladoled, a kasnije – na večere.

Premda voditeljica na otvorenju međunarodnog programa nije otkrila koji vam je rođendan, zašto ste vi sami to javno rekli publici na pulskom Kaštelu? – Bilo mi je važno zato što je divno da se festivalski broj poklopio s mojim brojem. To sam ja, zašto da tajim godine, i ne razumijem ljude koji ih skrivaju. No, po onome što sam sve proživjela i kakav sam život vodila, kao da ih imam trostruko više, a osjećam se kao da sam u dvadesetima.

Čime vas suprug iznenadi za rođendan? – Odustao je nakon nekoliko pogrešno odabranih darova, pa ih kupujem sama i onda dam njemu da me “iznenadi”. Za ovaj sam se rođendan napokon počastila vjenčanim prstenom, s dva zlatna ringa i dijamantom od jednog karata u sredini. Zapeo mi je za oko prije dva mjeseca u Ateni, a kako je bila riječ o povećoj svoti, telefonski sam pitala muža mogu li toliko potrošiti i, naravno, nije imao ništa protiv.

Zar dosad niste imali vjenčani prsten?! – Nosila sam običan metalni prsten koji mi je muž darovao još prije 32 godine, u prvoj godini našeg poznanstva. Ni na crkvenom vjenčanju, prije dvadeset godina, nisam dobila pravi prsten. Sad ga napokon imam.

Jagoda Zamoda Foto: Ivan Posavec

Pročitali ste skraćeni intervju – veliki razgovor s glumicom Nedom Arnerić u kojem govori o svom životu, glumačkom putu, zvjezdanom statusu, braku i zrelim godinama potražite u tiskanom izdanju Glorije (br.967).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
26. travanj 2024 10:49