ZAPALILE PUBLIKU

Mozartine odlaze na turneju u New York

Nakon izvrsnog nastupa uz Acoustic Project Zagrebačke filharmonije u zagrebačkoj KD Vatroslav Lisinski, u sklopu Prima Ars Festa 2011, gdje su izvele obrade svjetski poznatih hitova te zapalile publiku u dvorani novim zvukovima dobro poznatih pjesama, Mozartine danas odlaze u New York i tamo će biti 15 dana koje će, osim na konceratima, provesti razgledavajući sve znamenitosti i zanimljivosti tog velegrada.

Tako će djevojke u New Yorku zapjevati na svjetski poznatom festivalu ’92y Street Festival’ , otvoriti izložbu hrvatskih autora u Lexington Avenue, zapjevati u kapelici Ujedinjenih naroda te održati koncerte u tamošnjim crkvama. Mozartine su za američku turneju pripremile bogat i šarolik program, tako da će publika, ukoliko ih bude pratila i po svim koncertima uvijek moći uživati u novim djelima.

Svojih pet koncerata održat će zahvaljujući suradnji s Newark Boys Chorus School, koja im je osigurala smještaj, ali i hrvatskim veleposlanstvom i hrvatskim udrugama.

Osim velikog broja hrvatskih skladatelja koji će biti izvedeni, kao što su Žganec, Fio, Papandopulo, Cosetto i dr., izvoditi će i klasična djela majstora poput Arcadelta, Mozarta, Straussa, Brahmsa, Brittena i brojnih drugih. Tijekom nastupa zbor će pratiti renomirani američki pijanist George Davey.

Povratak djevojaka zakazan je za 30. rujna, a nakon toga Pjevački studio Mozartine primat će nove članice. Sve zainteresirane djevojke i djevojčice mogu doći na audiciju koja će se održati u tjednu od 3. do 8. listopada na niže navedenim lokacijama:

Djevojački zbor Mozartine – 4. i 6. listopada u 20 sati, OŠ. J. J. Strossmayera, Varšavska,

Dječji zbor Mozartine (Zagreb-istok) – 3. i 5. listopada u 19.30 sati, DV Radost, Ljubijska bb,

Dječji zbor Papandopuline (centar) – 4. i 6. listopada u 19 sati, OŠ. J. J. Strossmayera, Varšavska,

Dječji zbor Schubertine (Novi Zagreb) – 3. i 5. listopada u 19.30 sati, OŠ. Ive Andrića, Milovana Kovačevića 18, Sopot.

Linker
04. svibanj 2024 01:12