HUMANITARNI KONCERT

Mozartine za djecu Afrike

U sklopu projekta ‘Moja ciglica za Afriku’, u četvrtak 20. prosinca u 20 sati održat će se božićni koncert zborova Pjevačkog studija Mozartine u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj, a sve sa ciljem da se pomogne djeci afričke države Benin.

Cilj projekta udruge Anđeosko srce je izgraditi sirotište za djecu u Beninu čija izgradnja je već započela, a čime bi se pomoglo u zbrinjavanju djece koja nemaju roditelja niti osnovnih uvjeta za život.

Ulaz na koncert ‘U Srcu povezani – Mozartine i djeca Benina’, na kojemu će nastupiti dječji zborovi Mozartine, Papandopuline i Schubertine, Djevojački zbor Mozartine te vokalni ansambl Ex Mozartine uz pratnju renomiranog hrvatskog pijanista Marija Čopora, bit će slobodan, a svi posjetitelji moći će dati dobrovoljan prilog i na taj način pomoći. Preko 190 djece i mladih pokloniti će svoju pjesmu djeci Benina, a program koncerta je sastavljen od obrada svjetski poznatih i hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama, zatim Straussovih polki, skladbi Benjamina Brittena, Mendelsohna i dr.

Linker
25. travanj 2024 05:45