CANNES 2010.

Michael Douglas: Sve teže dobivam uloge u Hollywoodu

Nakon usporena prva dva dana, Michael Douglas i Oliver Stone pokrenuli su Cannes s filmom “Wall Street: Money Never Sleeps”, nastavkom popularnog “Wall Streeta” iz 1987. godine. Gotovo 25 godina trebalo je redateljsko-glumačkom dvojcu da na veliki ekran vrati Gordona Gekka, nemoralnog financijaša koji je postao simbol pohlepe, bogatstva i propasti Wall Streeta.

Iako su ga mnogi poticali na to, Stone je dugo godina odbijao snimiti nastavak “Wall Streeta”, ali velika financijska kriza, koja je uvelike bila potencirana nemarom na burzama, ponudila je novi pogled na staru priču.

– Michael Douglas mi je još 2006. ponudio da napravimo nastavak, ali činilo mi se da tada nije imalo smisla govoriti o Wall Streetu. No, kad je izbila kriza, kad se počelo pokazivati da pohlepa i dalje stanuje na Wall Streetu, shvatio sam da je došlo pravo vrijeme – kazao je Oliver Stone na press konferenciji u Cannesu. Veliki kritičar američkog financijskog sustava priznao je da ni on ne zna rješenje za trenutačnu financijsku krizu.

– Mislili smo da sustav može sam sebe ispravljati, ali sada je sve jasnije da sustav ne funkcionira. No, ne znam s čime bi ga zamijenili – poručio je Oliver Stone.

Nastavak filma obiluje novim likovima i glumcima, poput Shie LaBeoufa, Carey Mulligan i Josha Brolina, a iako se u filmu pojavljuje Charlie Sheen, junak iz originalnog “Wall Streeta”, pravi povratak dobio je samo Michael Douglas. Glumac u Cannesu nije skidao osmijeh s lica, pa čak ni kada su ga podsjetili da ima 65 godina i upitali je li se s godinama promijenio njegov status u Hollywoodu.

– Problem je sa starenjem da imam sve manje ponuda za visokobudžetne filmove, osim ako ne želim biti negativac, ali zato sve više zanimljivih nezavisnih filmova. Na žalost, njih je puno teže financirati – priznao je Douglas, ali i odmah dodao da se zapravo ne smije žaliti.

– Sretan sam čovjek s divnom ženom i dvoje prekrasne djece. Poslovno, pak, uživam u predstavljanju filma u Cannesu, a uskoro mi izlazi i jedan sjajan nezavisan film. Zato mogu kazati da sam sretan – kazao je Michael Douglas u Cannesu.

Linker
28. travanj 2024 17:40