BEATLES S MARKUŠEVCA

Marko Bujanović: Pet stvari bez kojih ne mogu

Tamburaški sastav Gazde iz zagrebačkog Markuševca jedini je bend u Hrvatskoj koji od početka do danas – kad slave 20 godina karijere – ostao u istom sastavu. Okruglu obljetnicu dobitnici Porina proslavit će 11. prosinca sa svojim obožavateljima na koncertu u zagrebačkom Domu sportova. Na njemu će otpjevati svoje poznate hitove ‘Zbog tebe sam to što jesam’, ‘Još i danas zamiriši trešnja’, ‘Ja pijem da zaboravim’, ali i nove pjesme ‘Trebam te noćas’ i ‘Milijun poljubaca’. U povodu 20 godina karijere, njihov frontmen Marko Bujanović (38) otkrio nam je pet stvari bez kojih ne može:

1. Glazba Ne mogu, naravno bez glazbe. Da nema dobre glazbe mislim da bi od svijeta ostalo samo sivilo i problemi. Glazba mi može potpuno promijeniti raspoloženje, naravno nabolje.

2. Akcija Bez akcije ne mogu! Iznimno mi paše godišnji odmor, zimski ili ljetni, ali vec nakon tri dana hvata me panika ako se ništa ne događa. Navikli smo od rane mladosti raditi i misliti sedam dana u tjednu. Japanci su za nas dječja emisija.

S Lanom Banely na snimanju spota za ‘Trebam te noćas’ 3. Ključ od auta Lakše pali s ključem. 4. Crno vino Ne mogu bez jedne do dvije čaše crnog pinota dnevno, odležanog tri godine u hrastu, s laganom gorčinom tanina, malo okusa badema na nepcu, voćnim ambijentom i s naknadnom pozadinom vanilije i grozđica. :))

5. Tambura Bez tambure 11. prosinca u Domu sportova neću moći. Nadam se da ju neću zaboraviti i da mi neće puknti žica na koncertu. Ili ako pukne – a logično je da pukne kad ne treba – da mi kamera neće u tom momentu uloviti govor s usana. :))

Linker
25. travanj 2024 11:40