INSPIRACIJA

Luky kao Ivan Meštrović - glavom i bradom

Splitski glazbenik i producent Dragan Lukić Luky (39) u spotu za pjesmu‘Hvala:)’, kojom najavljuje svoj treći album – posljednji u trilogiji ‘Ararita’- inspirirao se likom i djelom slavnog hrvatskog kipara, Ivana Meštrovića.

Čime vas je toliko zaokupio Ivan Meštrović? – Djelo Ivana Meštrovića, jednog od naših najvećih umjetnika 20. stoljeća, moja je trajna inspiracija. Kako me za pjesmu nadahnula njegova ideja Univerzalnog Svijeta, simbola mira i tolerancije na Zemlji, time sam mu želio odati počast. Na kojim lokacijama ste snimali? – Splitska Galerija ‘Meštrović’ poslužila nam je kao njegova kuća, a u deset dana snimanja obišli smo još nekoliko lokacija u srednjoj Dalmaciji. U spotu je i sedam statista, mojih prijatelja i umjetnika.

Kako ste se osjećali u kuti i s francuskom kapom, po kojima je umjetnik bio prepoznatljiv? – Neobično, jer je Meštrović umjetnik svjetskog glasa, a ja tek lokalni igrač. Koliko ste dugo puštali bradu? – Puna dva mjeseca da naraste dovoljno duga kako bih je mogao oblikovati poput slavnog uzora.

Linker
06. svibanj 2024 23:48