NOVA REKLAMA

Lice Amre Siladjžić voli i Google

Amra Silajdžić nastavlja nizati poslovne uspjehe u svijetu. Prelijepa bosanskohercegovačka manekenka, nakon što je sudjelovala u videospotovima Enriquea Iglesiasa, Taio Cruza i Blakea Sheltona, glumila u popularnim serijama “CSI New York” i “Entourage”, filmu “ Gothic Assassins”, te bila u reklamama renomiranih brendova, u petak je snimila reklamu za novi Googleov pametni telefon Nexus Prime.

Posao je dobila na audiciji, a u spotu glumi djevojku koja se u planinskoj brvnari zabavlja telefonirajući. Na snimanju joj je, rekla je novinarima, bilo zabavno, ali i radno, a redatelj spota za Google telefon bio je Matt Aselton s kojim je Amra već surađivala na snimanju nekih prijašnjih reklamnih spotova. Koliki je honorar dobila za snimanje reklame 27-godišnjakinja, koja posljednjih godinu dana s osmogodišnjom kćerkicom Sofijom živi u Los Angelesu, nije željela otkriti.

Lijepa Sarajka poslovnu je karijeru počela graditi kao tinejdžerica, a odskočna daska u svijet mode bila joj je pobjeda na izboru Metropolitan Top Model 2000. godine. Šesnaestogodišnju brinetu tu su zapazili francuski skauti, a Amra se ubrzo nakon toga preselila u Pariz i postala članica agencije Elite Model.

Nakon razvoda od srpskog poduzetnika Vladimira Vincentijevića, za kojeg se udala vrlo mlada, europsko tržište postalo joj je premalo, pa se preselila u SAD. Danas je u Americi jedno od najtraženijih lica za videospotove.

Međutim, nekadašnju atletičarku i gimnastičarku u posljednje vrijeme sve više privlači gluma koja je, kako je rekla, oduvijek bila njezina velika strast. Prvu značajniju ulogu dobila je lani u “CSI: New York”, a ljetos i u serijalu “Hollywoodska škvadra”.

– Voljela bih glumiti u akcijskim filmovima, i to uloge poput onih koje obično glumi Angelina Jolie – rekla je Amra.

Linker
04. svibanj 2024 03:20