AMERIČKI SAN

Amra Silajdžić nova je zvijezda hit-serije 'Hollywoodska škvadra'

Zanosan pogled, bujna kosa i savršena figura, uz glumački talent, dobitna su kombinacija za ostvarenje karijere u Hollywoodu, američkoj tvornici snova, gdje gotovo svaka žena izgleda nestvarno lijepo. Sve to ima i poznata bosanska manekenka Amra Silajdžić, koja uspješno kroči k ostvarenju svog sna na velikom platnu, a posljednja u nizu ostvarenih uloga je u popularnoj humorističnoj seriji ‘Hollywoodska škvadra’.

27-godišnja brineta je u jednoj od epizoda osme sezone popularne serije, koja se prikazuje i u nas, utjelovila bivšu djevojku glavnog lika Vincenta, a producenti su bili oduševljeni izvedbom.

– Kao i za svaki drugi posao, dobila sam scenarij i informacije zakazane audicije, spremila se i sljedeći dan otišla. Audicija je bila prilično jednostavna, čitala sam za nekoliko različitih uloga, kako bih bolje upoznala karaktere bivših Vinceovih djevojaka. Samo snimanje je trajalo jedan dan, a na setu je bilo izuzetno zabavno i lako. Radi se o jednoj epizodi za sada, a dalje ćemo vidjeti – rekla nam je skromno Amra, kao da se ne želi ureći.

Na isti način lijepa Sarajka s trenutnom adresom u Los Angelesu obavlja sve svoje angažmane. Radni dan joj, kako kaže, ponekad traje i do 15 sati, ovisno o kakvom je snimanju riječ, a dobra organizacija vremena ključna je majci osmogodišnje djevojčice Sofije.

Amra Silajdžić karijeru je počela graditi još kao tinejdžerica, a odskočna daska u svijet mode bila joj je pobjeda na izboru Metropolitan Top Model 2000. godine, kada je kao 16-godišnjakinja zapela za oko francuskim skautima i ubrzo se preselila u modnu prijestolnicu, gdje je bila članica agencije Elite Model.

Nakon razvoda od srpskog poduzetnika Vladimira Vićentijevića, za kojeg se udala vrlo mlada, europsko tržište ubrzo joj je postalo premalo pa ga je prije nekoliko godina odlučila zamijeniti SAD-om, a to je, čini se, bio pun pogodak, budući da je danas tamo jedno od najtraženijih lica za videospotove. Osim što je očarala u videobroju slavnog pjevača Enriquea Iglesiasa ‘No Me Digas Que No’, Amra se pojavljuje i u spotovima brojnih country izvođača, a posljednji u nizu bio je spot Michaela Canitrota i Rona Carrola za pjesmu ‘When You Got Love’, u kojemu zavodi nezgrapnog izvanzemaljca.

Nekadašnja sportašica, koja je još kao djevojčica bila uspješna atletičarka i gimnastičarka, a okušala se i u borilačkim vještinama, već na samom početku karijere bila je svjesna da je manekenstvo branša u kojoj može potrajati na sceni onoliko koliko i njezina čvrsta figura.

Članak u cijelosti pročitajte u Jutarnjem listu.

Linker
29. travanj 2024 22:58