FILMSKE NAGRADE

Leon Lučev i Marija Škaričić nominirani za MTV Movie Awards

MTV je objavio imena nominiranih za prve Gorki list MTV Movie Awards, koje će se održati 6. lipnja u Beogradu, a na kojima se u tri kategorije – Najbolji film, Najbolja glumica i Najbolji glumac natječu filmska ostvarenja i djelatnici iz regije.

U kategoriji za Najbolji film nominirani su hrvatski kinohit ‘Šuma Summarum’, makedonsko ostvarenje ‘Majki’, slovenski ‘Gremo mi pos voje’ te srpski filmovi ‘Tilva Roš’ i ‘Montevideo, Bog te video’.

Za najbolju glumicu natjecat će se Marija Škaričić, s ulogom u filmu ‘Majka asfalta’, Lucija Šerbedžija za film ‘Sedamdeset i dva dana’, Slovenka Iva Kranjc, mlada srpska zvijezda Nina Janković te diva srpskog glumišta Branka Katić.

U muškoj glumačkoj kategoriji pak za nagradu se bore Leon Lučev – za uloguu filmu Jasmile Žbanić ‘Na putu’, sprski glumci Miloš Biković i Petar Strugar, obojica za ostvarenja u filmu ‘Montevideo, Bog te video’, mladi srpski glumac Nikola Rakočević te Slovenac Jurij Zrnec.

Glasati se može od 6. svibnja i to na web stranici ma.mtv.com.hr, a glasanje traje do 3. lipnja, kad će biti proglašeni pojednici.

Linker
27. travanj 2024 07:25