SAVRŠENA HALJINA

Lana Biondić: Uz rad na svjetskom brendu obitelji kuham svaki dan

Sve zbog male crne haljine – u jednu rečenicu mogli bi se sažeti svi razlozi zbog kojih se Zagrepčanka Lana Biondić , marketinška stručnjakinja s diplomom Trussardijeva fakulteta iz Milana i autorica bestselera “Život na visokoj peti” te “Nova knjiga Lane Biondić”, na pragu 40-ih odlučila za karijeru modne poduzetnice i vlasnice modnog brenda.

Naime, kao profesionalna buyerica za tvrtku svoga supruga Dragutina Biondića, vlasnika i predsjednika Heruc grupe, Lana Biondić je godinama, neuspješno, po svijetu tražila haljinu koja krojem i materijalom savršeno prianja uz tijelo, lako se kombinira s ostatkom odjeće, koja je nosiva u dnevnim i večernjim prigodama, ne gužva se i ne stoji cijelo bogatstvo. Kako takvu nigdje nije našla, sama ju je kreirala i nazvala je S-dress. Šest mjeseci od promocije prve kolekcije – koja je odmah rasprodana – Lana Biondić će 6. rujna predstaviti lana b za s-dress jesen i zima 2012., svoju drugu, tehnički još savršeniju kolekciju.

Tko je prvi odjenuo S-haljinu? – A što mislite? Moja mama Melita, naravno! Njezin istančan ukus i estetiku jako cijenim.

Kako je reagirao vaš suprug kad vas je prvi put vidio u S-haljini? – Bio je oduševljen jer haljina u potpunosti odgovara njegovoj modnoj viziji lijepog ženskog odijevanja. I kako bi on rekao: “Minimalizam koji prati siluetu, bez puno kerefeka.”

Koliko vam je suprugovo mišljenje važno, s obzirom na to da je dugo bio u tekstilnoj industriji? – Osim podrške koju mi kao životni partner bezuvjetno daje, moj suprug nema nikakve veze s pokretanjem ovog mog posla. Dapače, pokrenula sam ga sa svojom ušteđevinom, i u strogoj tajnosti, jer nisam željela da itko svojom sumnjičavošću sruši moje snove.

Je li takva haljina primjerena ženama od 50 godina naviše koje nemaju baš tako savršenu liniju? – Kada kreiram, razmišljam o svakoj ženi. Znam da će na mladoj, zgodnoj mršavici stajati savršeno svi modeli, ali želim da se i žene ne tako savršene građe osjećaju lijepo i sigurno.

Koliko vam je važna obitelj? – Ona je moj početak i kraj. Moje utočište i snaga. Uz supruga Dragutina i sina Josipa, koji je, osim što je moje dijete, sada već i moj najbolji prijatelj, obitelj je najveći luksuz i velika privilegija.

Kakvi ste u kućanskim poslovima? – Od prvog dana braka i majčinstva nije prošao niti jedan dan da nisam skuhala ručak.

Anita Vučinić Naprta

Pročitali ste skraćenu verziju razgovora s Lanom Biondić. U novom broju Glorije (921) pročitajte cijeli ekskluzivni intervju u kojem otkriva sve detalje o svojoj S-dress modnoj liniji, spisateljskoj karijeri, ali i privatnom životu: odgoju sina, odnosu sa suprugom, inspiracijama, godišnjem odmoru u Vili Dubrovnik, poznanstvima sa slavnim dizajnerima. U tiskanom izdanju pogledajte i brojne fotografije iz Laninog privatnog albuma. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
28. travanj 2024 05:03