GLORIA PROMO

Kako ispravno njegovati i oblikovati kosu

Postanite stručnjak u korištenju alata za oblikovanje kose!

Bilo na poslu ili kod kuće, suvremene žene neprestano zadivljuju svijet mnoštvom talenata u različitim područjima života; međutim, sve one imaju jednu zajedničku crtu: želju da ovladaju alatima i priborom za oblikovanje kose. Postići sjajan izgled predivne kose zahtijeva određene vještine, ali uz nekoliko praktičnih savjeta i trikova svatko može napraviti fantastičnu frizuru kod kuće.

Na temelju više od 130 godina strasti i stručnosti u profesionalnoj njezi kose, WELLA je odlučila s vama podijeliti osnove korištenja opreme za oblikovanje kose. Kao što ćete vidjeti, ti su savjeti zaista nezamjenjivi; i bit će vam od iznimne koristi kad nemate vremena za posjet frizeru.

SUŠILA ZA KOSU Većina sušila za kosu ima regulator temperature koji vam omogućuje da sušilo koristite za različite potrebe oblikovanja kose. Topli ili vrući zrak brzo suše vašu kosu, a hladni zrak služi za fiksiranje frizure i povećanje podatnosti. Nastavak za regulaciju protoka zraka pomaže vam da izravno usmjerite zrak na željeno mjesto omogućujući vam brže sušenje i lakše češljanje kose.

Sušilo uvijek trebate držati pod pravim kutom u odnosu na kosu. Kosu biste trebali sušiti prema dolje, od korijena do vrhova. Na taj će način kosa biti glatkija i sjajnija.

GLAČALO ZA KOSU Kosa treba biti čista, tretirana balzamom i 100% suha. Na kosu ne trebate nanositi nikakve proizvode za oblikovanje, ali ako vam je kosa kovrčava možete je prvo raščešljati.

Glačalo za kosu trebalo bi imati regulator temperature; ako imate tanku kosu, postavite nižu temperaturu glačala. Budite oprezni jer su glačala za kosu vrlo vruća! Keramičke ploče također su poželjniji izbor jer lakše klize niz kosu. Ploče biste trebali postaviti tako da spriječite nastanak linija na kosi.

Razdijelite kosu u pramenove i ukosnicom pričvrstite kosu koju ne oblikujete. Postavite mali pramen kose između ploča. Polako povucite ploče od korijena do vrhova u jednom pokretu. Ne ostavljajte glačalo na kosi duže od nekoliko sekundi. Ako imate tanku kosu, fokusirajte se samo na sredinu i vrhove kose. Ne zadržavajte se predugo na jednom mjestu: pomičite glačalo niz kosu ujednačenim pokretima Oblikovanje stražnjeg dijela kose može biti teško. Strpljivo razdijelite kosu i pričvrstite je ukosnicama kako biste je mogli oblikovati pramen po pramen.

UVIJAČI ZA KOSU Uvijači za kosu dolaze u različitim promjerima pa trebate odabrati ono koje vam najbolje odgovara – veći promjer za veće kovrče ili manji promjer za male kovrče i uvojke. Prije korištenja uvijača trebate potpuno osušiti kosu.

Uz pomoć češlja razdijelite kosu na pramenove i pričvrstite je ukosnicama. Pramen koji ćete oblikovati postavite između ploča uvijača u blizini korijena. Polako okrećite uvijač od korijena do vrhova kose u jednom pokretu. Uvijač je vrlo vruć. Ne ostavljajte ga na kosi duže od nekoliko sekundi!

Za velike kovrče treba vam uvijač velikog promjera (32 mm). Držite uvijač u vodoravnom položaju i omotajte oko njega pramen kose. Oblikujte kosu od korijena do vrhova. Za savršen izgled, na isti način oblikujte cijelu kosu.

Uvijač malog promjera koristite da biste oblikovali mnoštvo malih kovrča. Držite uvijač u vodoravnom položaju, omotajte oko njega pramen kose i okrećite uvijač od vrhova kose prema korijenu kose. Uklonite kovrču iz uvijača i pričvrstite je ukosnicom. Pričekajte da se kovrča ohladi prije nego što uklonite ukosnicu. Za savršene spiralne kovrče upotrijebite uvijač malog promjera i držite ga vodoravno. Kovrčanje stražnjeg dijela kose zahtijeva praksu i strpljenje! Pažljivo razdijelite kosu uz pomoć ukosnica i oblikujte jedan po jedan pramen, koristeći zrcalo kao pomoć.

NOVA LINIJA PROIZVODA WELLA PRO SERIES Sada znate kako ispravno koristiti alate i pribor za oblikovanje kose. Da biste najbolje iskoristili stečeno znanje, trebat će vam još dvije stvari: odličan frizer i profesionalni proizvodi koji su posebno namijenjeni vašoj kosi. Imajući u vidu te specifične potrebe, WELLA je razvila novu liniju proizvoda WELLA PRO SERIES. Uz liniju proizvoda WELLA PRO SERIES za uporabu kod kuće, koju su za vas kreirali WELLA stručnjaci inspirirani radom vrhunskih stilista, zablistat ćete kao da ste tek izišli iz salona, po prihvatljivoj cijeni.

Za profesionalno oblikovanje kose kod kuće trebate samo odabrati prave proizvode iz linije WELLA PRO SERIES – i slijediti navedene savjete. Wella Pro Series sada je dostupna u trgovinama u 4 segmenta – volumen, boja, obnavljanje i sjaj. Imajte na umu da ništa ne može zamijeniti stručnost pravog frizera; stoga vam preporučamo da posjetite frizerski salon svakih 4 do 6 tjedana kako bi vaša kosa uvijek izgledala odlično.

Slike nekad ponekad govore više od riječi. WELLA je snimila kratki videozapis u kojem vam otkriva kako postati stručnjak u korištenju alata i pribora za oblikovanje kose. Pogledajte ga i podijelite s prijateljima!

­ ­

Linker
24. travanj 2024 13:04