TAJNA LJEPOTE

Ivana Kindl: Šećerom protiv podočnjaka

Neprospavane noći na pozornici ostavile su trag na koži pjevačice Ivane Kindl – no podočnjake je eliminirala, a izgubljeni sjaj nadoknadila tretmanima na bazi šećera – novog hit-sastojka u kozmetici, koji vraća vlagu i regenerira stanice.

Tko kaže da šećer nije zdrav? Možda ne u kolačima, sladoledu i slatkišima, jer kvari zube i vitku liniju, no u kozmetici je i te kako koristan. Shva­­tila je to i pjevačica Ivana Kindl (35), koja se nedavno podvrgnula “šećernim” tretmanima, novitetu u svijetu njege i ljepote.

– Zbog neprospavanih noći, što mi je kao glazbenici gotovo svakodnevica, koža mi je bez sjaja, a podočnjake ne mogu sakriti ni uz pomoć make-upa. Bila sam malo skeptična kad mi je prijateljica predložila preparate na bazi šećera, jer sam mislila da je on samo “slatki začin”, no tretmani s njima doista su ugodni i učinkoviti – tvrdi glazbenica, koja je s grupom Boa nedavno snimila pjesmu “Us­­­pomena sna” te priprema singl “Woody”, što će biti najava njezinog novog albuma.

U čemu je, zapravo, poanta tog novog hit-sastojka u kozmetici? I koje se vrste šećera koriste u njezi? Tvrtka Pandhy’s koristi glukozu, koja je sastavni dio našeg tijela, i čija mo­­le­kula zbog promjera od samo 0,36 nanometara di­­rek­tno prodire pod kožu, postajući aktivna tvar. Osim toga, ona je prijenosnik za sve aktivne tvari, a ka­­ko je tijelo prepoznaje kao “nešto svoje”, neće na­­ići na metaboličku barijeru poput drugih sitnih molekularnih tvari. Glukoza, dakle, odmah regenerira stanice i vraća im vlagu na potpuno prirodan i neškodljiv način.

Damir Leljak Foto: Matej Dokić

Linker
26. travanj 2024 19:51