Marijana Marinović
USPJEH IZVAN GRANICA

Ines Tričković - dubrovačka jazz-pjevačica u prestižnom Carnegie Hallu

Hrvatska jazz glazbenica, koja živi i radi u Macau, priprema se za veliki nastup u prestižnoj koncertnoj dvorani u New Yorku. Dubrovkinja Ines Tričković 6. travnja će nastupiti u Carnegie Hallu gdje će promovirati svoj drugi samostalni jazz album “Tales of Quiet Lands and Other Stories”.

Ines je prije dvije godine osvojila nagradu Porin za najbolju jazz-izvedbu debitantskog albuma “Runjić in Blue” (s obradama hitova Zdenka Runjića), a pjevačku karijeru nastavila je u Kini, gdje se i udala za kineskog fotografa i redatelja Ao Ieong Weng Fonga te sada kreće u osvajanje Amerike.

– Na neki se način vraćam na mjesto zločina – smije se Ines. – Lani sam ondje snimala album sa saksofonistom i kompozitorom Brianom Girleyem, a u crkvi All Souls At Sundown na Manhattanu održala koncert uz pratnju slavnog jazz-pijanista Aarona Goldberga. Agencija New York Artist Management, koja me zastupa, poslala je moje snimke u Carnegie Hall i pristali su da održim koncert- otkrila je Ines uoči koncerta u prestižnoj dvorani u kojoj je prije sedam godina pjevao njen tetak Oliver Dragojević.

Napisala Marijana Marinović

Cijelu priču o jazz-pjevačici iz Dubrovnika pročitajte u novom broju Glorije koji je u prodaji od 31. ožujka. Ne propustite veliki specijal o zdravom mršavljenju i pročitajte sve o 10 najboljih režima prehrane, savjete dijeteloga i nutricionista te saznajte koje su to najbolje namirnice za vitku liniju.

Linker
29. travanj 2024 05:11