SLAŽETE LI SE S NJOM?

Britanka koja živi u Zagrebu hvalila hrvatsku glazbu, a onda ju je zgrozila regionalna superzvijezda: ‘Isuse, pa ovo je...‘

Emma A. Gould britanska je glumica koja skuplja milijune pregleda na Tik Toku ocjenjujući ‘sve hrvatsko‘. Evo što misli o muzici

Emma A. Gould recenzira ‘sve hrvatsko‘ na Tik Toku

 /Tik Tok/emma A. Gould

Četiri video isječka, četiri i pol milijuna pogleda. Tako nekako statistički trenutno stoji Emma A. Gould na Tik Toku, britanska glumica koja se nedavno doselila u Zagreb i postala zvijezda društvenih mreža zbog svojih recenzija ‘svega hrvatskog‘.

Spomenuta četiri videa njene su recenzije naše glazbe. Naime prijatelji, a onda i followeri kojih ima blizu 30 tisuća sastavili su joj popis hrvatskih hitova, a ona je ih je poslušala i iskreno ocijenila. Prva na redu joj je bila Severina i njen hit ‘Uno Momento‘.

-Rekli su mi da je Severina nešto dobro pa imam visoka očekivanja, kaže Emma na početku recenzije. Na kraju joj je dala 8/10 i dodala da ‘nije očekivala takav glas, ali da Severina dobro pjeva‘.

Za Dina Dvornika i njegov hit ‘TI si mi u mislima‘ rekla je da nešto slično nikad nije čula.

-Zvuči jazzy i podsjeća me na osamdesete. Dini dajem ocjenu 7/10, kaže Emma koja je pohvalila Ivanu Brkić i njen dance hit ‘Oči boje kestena‘, kojem je dala osmicu, a onda je pustila ‘Psiho‘ od Aleksandre Prijović. To ju je potpuno oduševilo.

- Ovo je tipični glas pjevačice s Balkana, ludo je talentirana. Ovo je brilijantno i puno slojeva. Mislim da sam postala fan Aleksandre Prijović, zaključila je glumica.

Međutim, Gouldovu je oduševio i Oliver Dragojević i posebno saksofonist u njegovoj pjesmi ‘Kad mi dođeš ti‘. Što misli o Crvenoj Jabuci, najpoznatijim srpskim cajkama, Plavom Orkestru i mnogim drugima možete pogledati na njenom Tik TOk profilu.

Najstroža je bila prema pjesmi ‘Mammamia‘ od Grše za kojeg je rekla da ju je ostavio bez teksta i da joj se pjesma uopće ne sviđa.

Emma A. Gould, kako je objasnila u intervjuu za Jutarnji od 18. godine radi kao glumica i model za mnoge međunarodne neovisne dizajnere. Tijekom svojih ranih dvadesetih fokusirala se na kazalište i nastupala na glavnim pozornicama u mjuziklima u Velikoj Britaniji, a kada se zbog suprugova posla preselila u Švedsku, nastavila je raditi i glumila je u nekoliko nagrađivanih kratkih filmova. Dobila je i nekoliko nominacija za najbolju glumicu na filmskim festivalima i čak više puta pobijedila.

image
Marko Todorov/Cropix

Za kratki film "Distorzija" osvojila je nagradu za najbolju glumicu na Europskom međunarodnom filmskom festivalu 2020., kao i u Firenci iste godine, a za film "Paranoid" (2020.) proglašena je najboljom glumicom na dodjeli švedskih filmskih nagrada.

U Zagreb se doselila nakon pet godina života u Švedskoj, kada su suprugu, stručnjaku za digitalnu transformaciju, ponudili posao u hrvatskoj tvrtki.

image
Marko Todorov/Cropix

U ovom dijelu svijeta prije nikad nije bila, ali, kaže nam, za nju preseljenje na novo mjesto uvijek nudi priliku da iskusi stvari koje možda nikada ne bi mogla učiniti da je ostala na jednome mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 12:56