MOJ STIL

Ida Prester: Imam 20 istih potkošulja

Boje ne diskriminiram prema godišnjim dobima, one su uvijek dobrodošle – i u mom ormaru, i u mom životu – moto je 31-godišnje TV voditeljice Ide Prester , koja gledatelje HTV-ove emisije Briljanteen ne osvaja samo šarmom, nego i razigranim odjevnim kombinacijama.

Plavokosa Zagrepčanka, koja je prije dvije godine svojom spontanošću i širokim osmijehom osvojila i srce riječkog novinara Davora Mandića, često nosi šarene ‘krpice’ i otkačene detalje: kape, naušnice i ogrlice. Dječjom tvrdoglavošću opire se trendovima – kako sama kaže, ‘ne prati ih ni u ludilu’ – a zajedno sa svojim društvom drži se samo jednog pravila: biti originalan. Stoga Ida obožava vintage odjeću, koju najčešće kupuje u dućanima rabljene robe ili na Hreliću. Čuveni zagrebački buvljak privlači je niskim cijenama, velikim izborom, ali i modnom pričom iz nekih drugih, starih vremena.

MODNA INSPIRACIJA – Djevojke i dečki s ulice! Sumnjivi su mi svi ti modni editorijali, magazini i emisije: lako je Gisele Bündchen prodavati badiće, kad njoj i vreća za cement dobro stoji. Zato u izgled vjerujem tek u trodimenzionalnoj varijanti. Oduševljava me kad vikendom na partyjima sretnem ljude s genijalnim modnim kreacijama. Sviđa mi se stil nove generacije klinaca, za čiju su modnu revoluciju vjerojatno odgovorni internet, myspace i facebook. Ili su jednostavno hrabriji od nas. Stoga mladim partijanerima često ‘maznem’ koju ideju… Nemojte me tužiti! IN KOMAD ZA JESEN – Potkošulja. Čim se temperatura spusti ispod 15 stupnjeva, nabacim ‘čuvaricu bubrega’. Godinama sam kolutala očima na mamino: ‘Navuci majicu preko hlača! Opet ideš gola van!’ I nakon nekoliko upala mjehura, kapitulirala sam. Imam 20 istih potkošulja, crnih do ispod guze, tako da mogu odmah na grudanje. A kao posebne jesenske akvizicije izdvajam dvije haljine sa šišmiš-rukavima iz jednog second hand dućana. Ne usudim ih se nositi danju, ali zato jedva čekam vikend.

ODJEVNI FETIŠ – Široke majice. Poput većine žena, imam male grudi i amorfno tkivo oko pupka. Ništa zabrinjavajuće, ali jednostavno nije baš za isticanje. Stoga ako već moram pokazati neki organ u svom vlasništvu, definitivno biram noge. Nikad me nećete vidjeti u pripijenoj majici, ali su mi zato fetiš tajice. Imam ih svih boja, dezena i stupnja fluorescentnosti.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ostale tajne ormara Ide Prester otkrijte u jesenskom specijalu Glorije IN, koji je na kioscima, a u kojem možete saznati sve o novim trendovima u modi, ljepoti, uređenju doma…

Linker
27. travanj 2024 07:02