NOVI PLANOVI

Frano Domitrović: Nedostaju mi nedjeljni ručkovi s mamom

Svake subote i nedjelje poslijepodne on slušateljima Antene Zagreb preporučuje mjesta za izlazak – gdje zaplesati, pogledati dobar film, poslušati klupsku svirku… Iako se profilirao kao jedan od najtalentiranijih radijskih voditelja svoje generacije, mnogi 29-godišnjeg Zagrepčanina Franu Domitrovića još doživljavaju kao televizijsko lice – jer je uz Idu Prester i Ivu Šulentić godinama bio jedan od voditelja omladinske emisije Briljanteen. Ove jeseni je – nakon jedanaest Franinih sezona – Briljanteen preuzela nova i mlađa ekipa, a Frano, Ida i Iva obećali su svojoj TV ekipi oproštajni tulum.

– Malo sam sjetan što više ne radim Briljanteen, ali na pragu tridesetih vrijeme mi je da krenem dalje. Na televiziji i dalje vodim glazbenu emisiju Garaža, no radio mi je sve veći izazov: posao je kreativan, dinamičan i zabavan. Posebno me vesele i razne akcije koje pokreće Antena Zagreb. Ove jeseni odradili smo Back to school, u kojoj smo pred osnovnim školama upozoravali vozače na sigurnost djece u prometu, te Za ljepši grad, kojom namjeravamo na prijedlog slušatelja potaknuti obnovu triju zagrebačkih znamenitosti – priča Frano Domitrović, kojem jedino nedostaju nedjeljni ručkovi s mamom Majom Kosić. No, radni vikend omogućuje mu dosta slobodnog vremena u tjednu, koje koristi za rad u maminoj tvrtki Framako.

– Završio sam klasičnu gimnaziju i iako sam od tate Velimira Domitrovića, koji je scenograf, naslijedio kreativnost, ipak sam odlučio studirati ekonomiju poduzetništva na Veleučilištu Vern. Htio sam imati neko konkretno zvanje, što mi je dosta pomoglo u maminom biznisu s kozmetikom, a s druge strane imam dovoljno vremena i za svoje druge ljubavi poput voditeljstva i glume – govori Frano Domitrović, koji je prvi put stao pred kamere sa sedam godina.

Glumio je šumskog duha u Božićnoj bajci, kratkoj emisiji na HTV-u, a 2001. je svojoj prijateljici, redateljici Ireni Škorić, “uskočio” u kratki film “Iluzija”, u kojem je glumio turista u obilasku Zagreba.

– Gluma me oduvijek privlačila i koristio sam svaku priliku da pokažem što mogu pred kamerama. Bio sam presretan kad sam prije tri godine dobio ulogu tinejdžera Mihaela u serijalu “Sve će biti dobro”. Prisjetio sam se svojih ludih pubertetskih dana i mislim da sam sasvim dobro odglumio, a jedini problem bio mi je što sam se morao brijati svaki dan – govori mladi voditelj i otkriva svoju novu ljubav – snimanje dokumentaraca. Lanjskog je ljeta s prijateljem Davorinom Štetnerom obišao Rusiju, Litvu, Letoniju i Estoniju, a dečki planiraju i svoja buduća putovanja zabilježiti kamerom.

– Za takva velika putovanja potrebno je dobro se pripremiti i imati vremena, a uz putovanja obožavam i glazbu. Tu svoju ljubav mogao bih konkretizirati u poslu glazbenog promotora, jer vjerujem da imam nos za nove bendove – priča Frano Domitrović, koji u svojoj svestranosti ima još dovoljno energije za treniranje boksa i izlaske s prijateljima u zagrebačka okupljališta Paviljonček, Purgeraj, Jabuka, Peper­mint…

Marijana Marinović

Linker
24. travanj 2024 06:05