PRIRODNO I PASTELNO

Dijana Vidušin: Moj je stil damski

Glumici Dijani Vidušin (29) godina je dobro počela – uspješnom premijerom predstave “Prolazi sve” u kazalištu “Gavella”, u kojem je u stalnom angažmanu već četvrtu godinu. No, za razliku od teksta predstave, koji govori o starenju, Dijanu prolaznost vremena nimalo ne zabrinjava. Bora i godina se ne boji te vjeruje da ono najbolje tek dolazi.

Čime njegujete kožu lica? – Ne vjerujem u kreme koje se proizvode masovno. Godinama odlazim kod iste kozmetičarke na čišćenje lica – ponekad i više puta mjesečno – a ona mi izrađuje i kremu koja savršeno odgovara mojoj koži. Riječ je o kremi s ekstraktima biljke suhičak, koja ujednačava ten i matira, a zahvaljujući teksturi, odlična mi je kao podloga za šminku. A noću katkad stavim hidratantnu kremu Dr. Hauschka.

Znači, vi ste za prirodnu kozmetiku? – Da, kad je riječ o njezi. I za tijelo sam otkrila sjajne stvari bez parabena i konzervansa: Ahava piling za tijelo na bazi minerala iz Mrtvog mora i Greenland losion od ružmarina i lavande, čiji mi divan miris održava svježinu tijekom cijelog dana.

Što poduzimate kad vam na dan premijere izbije prištić ili vas muče podočnjaci? – Prištiće ne diram, eventualno ih prekrijem korektorom, dok podočnjake ublažavam oblozima od kamilice. No, uvijek se prije premijere nastojim naspavati i paziti na prehranu, što se onda vidi i na koži.

Kakvu dekorativnu kozmetiku koristite? – Danju se šminkam minimalno, no u kozmetičkoj torbici imam tekući puder, rumenilo i maskaru. Za večernje izlaske uvijek naglasim oči, dok na usne nanosim samo sjajila nježnih tonova.

Koji vam je omiljeni način rekreacije? – Trčanje. To mi je običaj još od mojih splitskih dana, kad sam radila u tamošnjem HNK. Već četiri godine trčim gotovo svaki dan, i ljeti i zimi, i uvijek sam nakon toga poletna i puna energije.

Kako biste opisali svoj odjevni stil? – Iako ne volim klasifikacije, pretpostavljam da bi se moj modni stil mogao svesti pod zajednički nazivnik – damski. Volim pastelne tonove, suknje ili haljine dužine do koljena i A-kroja, košulje i cipele ili čizme ravnih potplata. Naime, kako sam visoka 177 cm, u visokim se potpeticama osjećam nezgrapno i obično budem viša od svih.

Koji vam je omiljeni parfem? – Parfeme rijetko kupujem sama, a mama mi gotovo uvijek pogodi ukus. Za Božić mi je poklonila Burberry Body koji je cvjetni, prozračan i lagan – baš kao što volim.

Razgovarala Matea Roščić / Snimio Matej Dokić

Linker
27. travanj 2024 05:31