ŽELJKA OGRESTA

Boji se eksperimentiranja

Tko mi želi kupiti dar, s kozmetikom neće pogriješiti. Obožavam parfumerije, pogotovo one u inozemstvu gdje, što god kupili, uvijek dobijete i nešto na dar – testere, kozmetičku torbicu … Radujem im se poput malog djeteta: uvijek me razvesele i čine mi se vrednijim od onog što sam kupila – priznaje Željka Ogresta (44), voditeljica i urednica game showa Piramida. Iako su joj potrebe 17-godišnje Maje, tri godine mlađeg Mateja i četeverogodišnje Marte uvijek na prvom mjestu, sebe nerijetko počasti nekom mirisnom ili kremastom poslasticom.

Jeste li tijekom trudnoća koristili preparate protiv strija ili celulita? – Ne, samo obično Neva mlijeko za njegu tijela. Nikad nisam imala problema ni sa strijama ni s celulitom, kao ni moja mama.

Kako održavate liniju? – Već dvije godine redovito vježbam, dva – tri puta tjedno u teretani. Nisam sportski tip, no, shvatila sam da je došlo vrijeme da malo učvrstim noge i ruke.

Koji su vam najdraži kozmetički tretmani? – Sportske masaže, na koje odlazim u Studio F u mom kvartu.

Odlazite li redovito kod kozmetičarke? – Da, kod Zdenke Mihelj koja poznaje moju kožu i dobro zna kad joj što nedostaje. Slažem se s njom da je lice potrebno redovito njegovati.

Odlazite li u solarij? – U proljeće, dva puta tjedno po pet minuta, tako da polako pripremim kožu za sunce. Ako se pametno koristi, solarij nije štetan, kaže moja prijateljica, dermatologinja Branka Marinović.

Kako se šminkate? – Obavezno nanesem tekući Macov puder, crnu maskaru i olovku za oči te rumenilo.

Kakvo rumenilo koristite? – U prirodnim, zemljanim bojama, koje ‘vuku’ na smeđu. Bojim se eksperimentirati pa se nikad nisam usudila kupiti neko u narančastoj ili ružičastoj nijansi, iako bi mi možda dobro pristajalo.

Koji vam je najdraži ruž? – Trenutno Lancome broj 108, zagasito crveni ruž koji na usnicama djeluje prirodno, ne ‘vrišti’ od crvenila.

A parfem? – Volim one vječne, klasične. Trenutno imam Veru Wang, Daisy Marca Jacobsa, Euphoriu Calvina Kleina, a u pričuvi je uvijek i Chanel 5.

Koje kreme koristite? – Mijenjam ih često, svaka tri-četiri mjeseca. Imam normalnu kožu koja je mjestimično suha pa kreme mijenjam često, svaka tri-četiri mjeseca. U zadnje sam vrijeme koristila masnije i hranjivije preparate raznih kozmetičkih kuća – Shiseido, Eucerin, Vichy, Garnier i Bioderma.

Koju su vam tajnu otkrili profesionalni šminkeri? – Prije maskare treba staviti umjetne trepavice jer one produbljuju pogled i oči čine zanimljivijima.

Kako prihvaćate bore na svom licu? – Solidno, kratkovidna sam pa ih ne vidim! Ne brojim ih svako jutro. Žena mora znati dostojanstveno stariti: ne očekujem da mi lice sa 44 godina izgleda kao da imam 18 – to bi bilo neprirodno.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
01. svibanj 2024 18:18