MaestroHRT/Facebook
PONIO GA SIRTAKI

MAESTRO Mile Kekin više plesao nego dirigirao, Dražen Ilinčić napustio natjecanje

U drugoj emisiji zadatak studentima dirigentima bila je filmska glazba, a ovog puta u dirigiranju su se najbolje snašli Jelena Miholjević i Borko Perić, dok je natjecanje napustio Dražen Ilinčić.

Filmofil Dražen Ilinčić dirigirao je na glazbu iz filma Sedmorica veličanstvenih. Njegov nastup pohvalio je žiri, primijetivši da je mnogo naučio od prošlog nastupa, ali su ga upozorili da mora malo manje uživati.

– To je nebo i zemlja od prošlog puta, ovo je čudo. Ja se samo bojim za vaše vratne kralješke – poručio mu je maestro Kranjčević, a Dražen je priznao da ga glazba jednostavno ponese.

Željka Ogresta nije došla s čarobnim štapićem ispred Simfonijskog orkestra HRT-a, već s onim dirigentskim za glazbu Johna Williamsa iz filma Harry PotterHedwigina tema.

– Teško je uskladiti lupanje srca i tempo kompozicije – izjavila je nakon nastupa Željka, a jedina članica žirija, koncertna majstorica Mirjam Pustički-Kunjko, poručila joj je da je bilo vidljivo da se radi o velikoj tremi, ali i da joj čestita jer je to vrlo težak komad.

– Odličan štimung, odličan početak, posebno me iznenadilo što se na kraju niste izgubili, što je vrlo teško i naporno, ali pokazali ste veliku perspektivu – izjavio je maestro Kranjčević.

Jelena Miholjević dobila je zadatak dočarati atmosferu iz Fellinijevog Amarcorda, a njeno ravnanje Simfonijskim orkestrom HRT-a oduševio je maestra Kranjčevića koji ju je nagradio najvišom ocjenom.

– Jako ste lijepo prenijeli šarm cijelog tog filma, koketirali ste s orkestrom i imali odlične prijelaze – pohvalila ju je koncertna majstorica, dok je maestro Fačini dodao kako je i orkestar odradio odličan posao.

Plovidbu morem prelijepe filmske glazbe nastavio je Davor Štern i to kao Jack Sparow na komandnom mostu Crnog bisera, a u svojoj plovidbi čak je izgubio i dirigentski štapić.

– Bilo je nemirnog mora, međutim odlično ste počeli – izjavio je maestro Kranjčević nakon njegovog nastupa.

Mile Kekin dirigirao je skladbu iz filma Grk Zorba i prepustio se ritmu sirtakija.

– Vi ste ovog puta ubrzali ne samo orkestar nego i publiku. Ali nije bilo dovoljno brzo – poručio mu je maestro Fačini, dok je koncertna majstorica Pustički-Kunjko zaključila kako bi on bio prava zvijezda serijala u kojem bi poznati plesali i dirigirali.

Najljepšu glazbenu temu iz filma Misija dirigirala je Jelena Radan koja je nakon nastupa priznala kako je stvarno uživala.

– To što ste vi stvarno uživali uspjeli ste prenijeti i orkestru, i publici i nama. Jako veliki napredak od prošle emisije – poručila je koncertna majstorica Pustički-Kunjko, dok je maestro Kranjčević primijetio kako Jelena ima prekrasne ruke.

– Imao sam osjećaj da gledam labudice u Labuđem jezeru – izjavio je maestro Kranjčević.

Borko Perić vodio je Zvjezdane ratove uz pomoć Simfonijskog orkestra HRT-a, a nakon nastupa je zaključio kako “sila nije bila s njim”.

– Sve sam loše dirigirao, od početka do sredine i od sredine do kraja – izjavio je Borko, a maestro Kranjčević poručio mu je da je on jednostavno rođeni dirigent.

– Kretnje su vam potpune jasne, znate što želite, ali istina je da se od onih koji mnogo mogu, mnogo i traži – izjavila je Mirjam Pustički-Kunjko za kraj.

Emisiju su s najviše bodova završili Jelena Miholjević i Borko Perić, dok su najmanje bodova imali Mile Kekin i Dražen Ilinčić, a tko će napustiti natjecanje odlučio je Simfonijski orketar HRT-a i dirigentsku palicu oduzeo Draženu.

Linker
26. travanj 2024 20:42